Biserica o preacinstește pe Maica Domnului și toamna, fiindcă anotimpul ne amintește de culesul roadelor, or, după spusele Sfinților Părinți, Fecioara Maria este „rodul” cel mai curat și frumos al Pământului oferit ca dar Cerului spre Întruparea Cuvântului lui Dumnezeu. Preacurata Maria rămâne ofranda cea mai pură a omenirii prin care a venit în lume Hristos, ca prin jertfa Sa pe Cruce să ne împace desăvârșit cu Tatăl.
În perioada 27-28 octombrie, în comuna Domnești, s-a desfășurat tabăra de sculptură „De-a frumosul cu lemnul”, aflată la a doua ediție, fiind organizată de Primăria Comunei Domnești, în parteneriat cu Asociația Credo-Domnești, Filiala Județeană Argeș „Posada” a A.N.C.M.R.R, parohia Domnești de Sus, Revista „Suflet Românesc”, Editura Bibliostar-Râmnicu Vâlcea și Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domnești, cu participarea meșterului popular Ion Rodoș și a doamnei profesor Andreea Pantazi.
În data de 18 noiembrie s-a desfășurat în orașul regal, în prezența doamnei Inspector General din Ministerul Educației Mihaela Florina Alexandru, Simpozionul județean de geografie "Nicolae Lazăr " cu tema- Hazarduri și riscuri naturale-găzduit cu generozitate de prestigiosul Colegiu Național "Vlaicu Vodă ".
În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare legate de Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.
Bătrânețea nu este o vârstă, nici o stare ori un fel de a fi, ci este comoara dăruită noilor generații de către Bunul Dumnezeu, pentru a le călăuzi și îmbogăți, prin forța firească a experienței și cunoașterii nemijlocite, spre devenirea între oameni și întru divin.
Membrii Filialei Orășenești Câmpina a A.N.C.M.R.R. coordonați de președintele acesteia, col. (rtr.) Marian Dulă, s-a aflat în vizită la Mînăstirea Argeșului.
O troiţă se aşază la răscrucea unui drum, ca semn al alegerii căii spre Cer. Ca bucurie, ca respect şi mulţumire a omului faţă de Dumnezeu, care-i ocroteşte viaţa, casa, familia, satul, sensul zborului său pământean.
În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Mscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.
Calendarul creștin-ortodox pe anul 2024, editat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost tipărit în patru formate. Acestea cuprind calendaristica pentru anul 2024 și rânduielile bisericești aprobate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Mscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.
Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, la începutul lunii noiembrie, sub organizarea domnului dr. Sorin Sorescu – director executiv DSVSA Argeș, a fost organizată o vizită la Mănăstirea Argeșului, delegația fiind formată din directorii DSVSA din toate județele țării, împreună cu domnul dr. Alexandru Nicolae – Președintele ANSVSA – Secretar de Stat și domnul dr. Mihai Ponea – secretar general.
Taina cununiei este considerată a fi una dintre cele mai frumoase slujbe ortodoxe, dacă nu chiar cea mai frumoasă, după Sfânta Liturghie. Mulţimea formulelor de binecuvântare a celor care pornesc pe drumul familiei, evidenţierea tuturor locurilor biblice în care Dumnezeu revarsă bunătatea Sa asupra familiei, denotă importanţa pe care Sfinţii Părinţi, care au compus această slujbă, au acordat-o momentului solemn al cununiei.
În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.
În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.
In ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, întâiul mitropolit al Țării Românești , Ansamblul Mănăstiresc Curtea de Arges a fost vizitat de catre elevii Seminarului Teologic din Arad. Grupul a fost format din 24 de elevi ai seminarului, membrii corului dirijat de diacon prof. Lăscoiu Marius- Martin, însoțiți fiind de pr. prof. Călin-Dan Teuca - directorul Seminarului arădean - și de pr. prof. Streulea Gabriel.