news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea și atenta purtare de grijă a Părintelui Ahiepiscop Calinic Argeșeanul, un grup de tineri din mai multe localități din țară, studenți la Arhitectură, au vizitat Mănăstirea Argeșului, coordonați fiind de domnul arhitect Bogdan Teodor.



 

Tinerii lucrează ca voluntari pe șantierul deschis la biserica monument istoric a parohiei Domnești de Sus.

Delegația a fost condusă de părintele Ovidiu Vlăsceanu – Consilier Cultural și Comunicații Media, care a însoțit oaspeții în noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală, unde au fost înălțate rugăciuni la racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia.

Vizita a continuat în Palatul Mitropolitan, unde părintele ghid Adrian Enache a prezentat frumusețile și comorile Argeșului, întrupate în frumoasa Legendă a Meșterului Manole. După un popas în Muzeul Arhiepiscopal, vizita s-a încheiat la Catedrala Voievodală ctitorită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar