news        mail   location

 
În ziua de cinstire a Sfinților Apostoli Petru şi Pavel, credincioșii argeșeni au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată la Mănăstirea Aninoasa de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.
Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, s-a aflat astăzi în mijlocul credincioșilor veniți să participe la Sfânta Liturghie oficiată la mănăstirea Sfânta Treime Ionești.
Mănăstirea Sfântul Ioan Botezatorul – Antonești, din comuna Corbeni, judetul Argeș și-a sarbatorit astăzi hramul. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în fața paraclisul închinat Sfântului și Dreptului Iov, aflat în incinta asezamântului monahal.
Milostenia tămăduieşte partea cea iute a sufletului, postul veştejeşte pofta, iar rugăciunea curăţeşte mintea şi o găteşte către vederea celor ce sunt. Pentru că Domnul ne-a dat nouă poruncile potrivit cu puterile sufletului, ne învață Sfântul Maxim Mărturisitorul.
În ziua de 09.06.2020, s-a desfășurat în cadrul Protoieriei Pitești, o nouă etapă a proiectului "Campionii Bucuriei Sociale", în care parohiile din Cercul nr. 1 pastoral:
Greu lucru este stăpânirea de sine. Lupta mare dusă de sfinţii sihaştri ai pustiului a încununat fruntea ostenitorilor.
Ofensăm mereu

Ofensăm mereu

03.07.2020
Înţelepciunea indiană ne arată: „Când cineva ofensează pe unul inteligent, să nu se liniştească cu gândul că-i departe de el; braţele celui inteligent sunt lungi: cu ele loveşte, când e lovit” (Mahabharata).
Pentru un cărturar cu pretenţii de a fi considerat întocmai, Istoria românilor prin călători, de N. Iorga, trebuie să fie o carte de căpătâi. În cele patru volume va găsi mărturii despre firea românului. De acolo va afla orice cititor onest cine este românul cu adevărat.
Când cineva doreşte să se angajeze, la întrebarea angajatorului: ce ştii să faci?, el răspunde că ştie orice este de făcut. Esop spunea: „Atunci va fi rău pentru toţi, când toţi vor practica totul”.
Cel mai mare

Cel mai mare

30.06.2020
Parcă au trecut vremile când D. Bolintineanu se bucura a crede:

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar