news        mail   location

 
 

În ziua de 20 iulie 2024 în Catedrala Voievodală din Curtea de Argeș, ctitorită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab, cu binecuvântarea Părintelui  Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, a fost oficiată slujba parastasului pentru Regele Ferdinand I și Regina Maria.



 

Au fost înălțate rugăciuni de către părintele Ovidiu Vlăsceanu – consilier cultural și comunicații media și de părintele Paul Solomon, eclesiarhul Catedralei, pentru Regele Ferdinand I care a plecat la Domnul pe data de 20 iulie 1927 și pentru Regina Maria, care a plecat în frumusețea lumii nevăzute pe 18 iulie 1938.

Manifestarea s-a făcut în parteneriat cu Asociația de Reconstituiri Istorice Ferdinand I, ai cărei membri au fost prezenți în număr foarte mare la eveniment, purtând uniforme militare specifice perioadei în care a trăit Regele Ferdinand I.

Președintele Asociației, domnul Liviu Burcea a ținut un cuvânt în care a mulțumit gazdelor pentru frumoasa primire și organizare, rostind un cuvânt despre cele două prăznuiri, citând articole din presa vremii, încheiind cu câteva precizări despre Ordinul militar de război „Mihai Viteazul” care a fost înființat de către regele Ferdinand I, prin Înaltul Decret nr. 3240 din 21 decembrie 1916, fiind destinat a răsplăti „faptele excepționale de război ale ofițerilor care s-au distins în fața inamicului”.

Părintele Ovidiu Vlăsceanu – consilier cultural și comunicații media a transmis Arhiereasca Binecuvântare și a rostit un cuvânt de mulțumire în care a subliniat dragostea pe care membrii Asociației o au față de istorie, față de Regii și Reginele României, care se odihnesc sub ocrotirea Sfântului Neagoe Vodă Basarab în România de la Argeș.

Membrii Asociației au donat o candelă, pe care domnul Liviu Burcea a așezat-o cu emoție la mormântul Regelui Ferdinand, iar după aceea au depus flori și la mormintele Regelui Carol I și al Reginei Elisabeta.

Manifestarea s-a încheiat cu o vizită la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală, unde au fost depuse flori.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar