news        mail   location

 
Acțiune de salvare noaptea trecută, pentru recuperarea a patru tineri care au coborât din Vârful Moldoveanu prin Muntele Roșu și au rămas blocați pe stâncile din Buduru Mic al Văii Rele! Echipa de prim răspuns din Nucșoara, a plecat la ora 23.45 la intervenție și a reușit să-i coboare în jurul orei 6.00 dimineața!
Pentru a fi aducătoare de roade duhovniceşti, bine plăcute lui Dumnezeu, faptele milosteniei trebuie să izvorască dintr-o iubire sinceră. Întotdeauna Creatorul priveşte la inima omului atunci când acesta săvârşeşte faptele milosteniei.
Asezamantul "Sfintii Imparati Constantin si Elena" din cadrul Protoieriei Pitesti, a desfasurat actiunea "Ghiozdanul meu" prin care au fost impartite daruri ce au continut ghiozdane echipate cu rechizite scolare specifice anilor de studiu, hainute noi, produse igienico-sanitare, precum si daruri de dulciuri și iconite.
Dumnezeu se ascunde în sărăcie: săracul întinde mâna și Dumnezeu primește, pentru că datoria celui ce primește este să împartă și altora din cele ce a primit.
A devenit deja un obicei ca la început de an școlar, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social – Filantropic și de Misiune, să desfășoare proiectul,, Ghiozdanul meu” prin care copii proveniți din familii defavorizate să primească ghiozdane și rechizite școlare.
„Avacum” vine din transcrierea grecească a cuvântului din limba ebraică „Habacuc”, care în traducere înseamnă „îmbrăţişare”.
Etimologic, „Naum”, după fericitul Ieronim, înseamnă „mângâiere”, numire destinată celui care avea să mângâie poporul Israel şi mai ales pe locuitorii din cetatea Ninive.
Cartea Profetului Iona cuprinde patru capitole. Tălmăcitorii consideră această carte a lui Iona, plină de ciudăţenii.
În rostirea din limba ebraică, numele de Obadia sau Avdia, se tălmăceşte prin „servul lui Dumnezeu”. În Septuaginta îl găsim sub forma Avdias (de unde românescul Avdia), în timp ce, în versiunea Vulgata, vom găsi numirea de Abadias.
Chemarea la lucrarea profetică a lui Ioil a fost în perioada anilor 810-750 î. H., iar numele Ioil înseamnă: „Iahve este Dumnezeu”, el fiind originar din Regatul de Sud (Iuda), acolo desfăşurându-şi activitatea.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar