news        mail   location

 
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Sectoarele Administrativ – Bisericesc și Învățământ și Activități cu Tineretul, organizează Examenul de capacitate preoțească sesiunea ordinară și specială (de asimilare) – sesiunea martie 2021.
În Duminica Întoarcerii Fiului Risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei Bisericii Domnești din municipiul Câmpulung Muscel.
În ziua de 11.02.2021, s-a desfășurat în cadrul Protoieriei Topoloveni, o nouă etapă a proiectului "Campionii Bucuriei Sociale", în care parohiile: Lescioarele, Izvorani, Ștefănești, Târgul Dealului și Golești, au dăruit alimente pentru cei aflați în lipsuri și încercări.
Un om care dăruieşte din toată inima primeşte în schimb o bucurie de nedescris. A dărui este în firea întregului univers. Iar a accepta darul este a doua natură a întregului univers. Dar, mai ales, nu trebuie să uităm că puterea de a dărui vine de la Dumnezeu.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, a organizat la Seminarul Teologic Ortodox Iustin Moisescu din municipiul Câmpulung, județul Argeș, un simpozion jubiliar, dedicat celui de-al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea sa.
Ca să am o situaţie clară a aşezării caselor, numerotate de la numărul unu, în parohii am făcut harta cu uliţele trasate în aşa fel ca să pot oricând, zi şi noapte, să răspund chemării de urgenţă a bolnavilor pentru rugăciune şi a celor doritori de spovedanie şi împărtăşanie.
Printre alte şantiere de restaurare şi picturi la bisericile din Borcut şi Cufoaia, mă apucam serios şi de carte. Am dorit să scriu şi la maşină.
Pe lângă toate acestea, având mare dragoste să citesc de mic copil, am început să împrumut cărţi din biblioteca creştinilor din Cufoaia. Credeam atunci şi cred şi acum, că nu mai este niciun sat ca să aibă o mică bibliotecă aproape în fiecare gospodărie.
Stând în gazdă la epitropul bisericii din Cufoaia, au început lucrările de restaurare şi aici. Ei nu se lăsau mai prejos. Se credeau superiori satelor din jur.Dintre consilierii satului, Bel Ioan era cel mai blând şi cuviincios.
Potrivit cuvântului dat şi mulţumit că mi-am făcut din plin datoria, am pornit spre o nouă lume… a Maramureşului de bucurie şi legendă.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar