news        mail   location

 
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, organizează în data de 15 Decembrie 2023, ora 18:00, la Casa Sindicatelor din Municipiul Pitești, Concertul Caritabil de Colinde Dar din dar, cu strângere de fonduri.
În Duminica a XXX-a după Rusalii, parohia Turculeşti din comuna argeșeană Călineşti, protopopiatul Topoloveni, a fost binecuvântată prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul. Credincioșii din această localitate au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Chiriarhul Eparhiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În ziua de cinstire a Sfintei Mucenițe Ecaterina, credincioșii argeșeni din parohia Podu Dâmboviței au aniversat 70 de ani de existență a bisericii cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Biserica o preacinstește pe Maica Domnului și toamna, fiindcă anotimpul ne amintește de culesul roadelor, or, după spusele Sfinților Părinți, Fecioara Maria este „rodul” cel mai curat și frumos al Pământului oferit ca dar Cerului spre Întruparea Cuvântului lui Dumnezeu. Preacurata Maria rămâne ofranda cea mai pură a omenirii prin care a venit în lume Hristos, ca prin jertfa Sa pe Cruce să ne împace desăvârșit cu Tatăl.
În ziua de 20 noiembrie 2023, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș, în care parohiile din cercul nr. V pastoral: Bălilești, Bârsești Vlădești, Bârsești de Sus, Burluși, Ciofrângeni, Duculești, Lacurile și Poenari au oferit alimente credincioșilor.
Stând la sfat cu Marc Aureliu, vom afla că: „O pierdere nu este decât o transformare, și în aceasta natura găsește „plăcere”, ea care este martoră la crearea tuturor lucrurilor atât de înțelepțește; din vecie tot așa a făcut și la infinit tot așa va face.
La sfat cu filosoful Marc Aureliu: „Lucrul cel mai bun este să izbutești: neizbândirea privește numai scopul urmărit. Senin și totodată ușor de entuziasmat, voios și totodată serios, așa este bărbatul care totdeauna se călăuzește după mintea lui” (X, 17).
Cu puțină răbdare, mai citiți câteva gânduri din cartea filosofului Marc Aureliu, pe care savantul Bogdan Petriceicu Hașdeu, îl aduce în contemporaneitate atunci când scrie, că Neagoe Vodă Basarab, este un „Marc Aureliu al Țării Românești”, asociere mângâietoare pentru cultura românească.
Continuăm din opera „Către mine însumi”, de filosoful Marc Aureliu:
Opera filosofică a fostului Împărat Roman, Marc Aureliu, ne-a rămas, ca drept la moștenirea culturii din Antichitate, lucrarea: „Către mine însumi” din care, încă mai obosesc pe minunatul cititor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar