news        mail   location

 
Marți, 15 iunie 2021, la Casa de Cultură „Petre Ionescu Muscel” din comuna Domnești, a avut loc un eveniment cultural, prilejuit de vernisarea expoziției de metaloplastie a artistului plastic, muzician și scriitor, Constantin Samoilă.
În ziua de 14 iunie 2021, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Mioveni, în care parohiile din cercul nr. V pastoral: Lucieni, Hârtiești, Bătiești, Bârzești, Vulturești de Sus, Vulturești de Jos, Huluba, Voroveni, Davidești și Conțești, au oferit credincioșilor pachete cu alimente.
Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, parintele Constantin Radu-Gabriel (Paraclisul pentru nevazatori Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil), doamna Martin Gabriela presedintele Asociatiei Nevazatorilor Arges, parintele Cucu Ionel de la parohia Cornatel, impreuna cu 41 de credinciosi nevazatori, au mers spre inchinare si rugaciune la Manastirea Samurcasesti (singura manastire cu trei altare din tara), ctitoria vornicului Constantin Samurcas si Manastirea Caldarusani ctitorie a domnitorului Matei Basarab.
Marți, 15 iunie 2021, s-au împlinit 132 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui nostru poet național, Mihai Eminescu.
În ziua de 25 mai 2021, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Curtea de Argeș, în care parohiile din cercul nr. I pastoral: Albești Pământeni, Albești Ungureni, Bărăști, Brătești, Cicănești I, Cicănești II, Dobroț, Înălțarea Domnului, Satu Nou, Sfinții Împărați, Sfântul Vasile și Sfinții Voievozi, au oferit credincioșilor pachete cu alimente.
Duminica Mare, cum se mai spune pe la noi, este Duminica Rusaliilor, adică Pogorârea Duhului Sfânt peste Apostolii Domnului și întreaga fire, precum și ziua Întemeierii Bisericii Creștine.
Printre vizitele mai importante la Mănăstirea Sinaia este de reţinut cea a Preşedintelui Franţei, Valery Giscard d’Estaing.
În administraţie, oricât te-ai feri mai faci şi boacăne. Securitatea locală, în frunte cu comandantul Nanu, îşi exprima mereu nemulţumirea că nu au siguranţa că în mănăstire nu se adăpostesc şi niscaiva infractori, printre cei care vin aprobaţi de Arhiepiscopia Bucureştilor.
Printre lucrările mari de la Mănăstirea Sinaia se număra şi restaurarea picturii şi văruirea bisericii pe dinafară.
La Bucureşti mergeam adesea pentru treburi, cu trenul. Era o bucurie mare. Vedeam munţi, văi, ape, flori, brazi, păsări, oameni liniştiţi şi copii zburdalnici.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar