news        mail   location

 
 
Orașul Mioveni din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Noua catedrală construită în centrul urbei, închinată Sf. Ap. Petru şi Pavel şi-a sărbătorit hramul.
Studenți de la secțiile Teologie Asistență Socială și Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte din municipiul Pitești au susținut astăzi examenul de licență.
Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, a fost organizat un pelerinaj duhovnicesc de misiune creștină de către comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz din Pitești la sfinte mănăstiri ortodoxe din Bulgaria.
Numeroase sunt suferințele pe care le îndură oamenii cât trăiesc. Unii sunt bolnavi, alții se află în mari lipsuri, neavând cu ce se hrăni sau cu ce se îmbrăca. Unii semeni sunt părăsiți, uitați, fără rude care să-i îngrijească, fără prieteni care să-i mângâie. În situații de felul acesta, noi, creștinii, suntem datori să le răspundem cu un sentiment de milă și cu fapte de ajutorare.
În perioada 23-26 iunie 2022, s-a desfășurat Festivalul Internațional de muzică corală și instrumentală „D.G. Kiriac”, ediția a XXIX-a, manifestare cultural-artistică în cadrul căreia au fost invitate mai multe formații corale de prestigiu din județ și din țară.
Vremuri grele

Vremuri grele

01.07.2022
Se cam vede că lumea suferă de multe şi felurite boli care atacă viaţa noastră scurtă şi anevoioasă. Că erau şi pe vremuri necazuri şi boli nesfârşite, ne stau mărturie scrierile din veacurile obosite de suferinţă.
Cel mai greu lucru din viaţă este să fim în pace cu toţi oamenii. Oricât ne străduim, nu putem elimina definitiv gâlceava, nemulţumirile, ura şi supărările de zi cu zi. Dar şi mai grav, duşmănia şi mânia sapă cu vârtoşenie la temelia de linişte şi pace.
În pustiul Egiptului veneau mulţi dornici de mântuire şi-l căutau mai ales pe Avva Antonie. O întrebare venea mai des spre urechile sihastrului: „Ce trebuie să păzesc, ca să fiu plăcut lui Dumnezeu?”
În decursul vremii, oamenii de toată mâna şi-au îndreptat nu doar gândul curat la Dumnezeu ci şi admiraţia plină de iubire neîntunecată de furtunile vieţii. Oricare dintre ei ca şi Sfântul Antonie iscodeau mereu înţelepciunea şi adâncul judecăţilor lui Dumnezeu.
Mare avere

Mare avere

27.06.2022
Ovidiu Nasso ne lăsa scris în Tristele sale: „Cât timp vei fi fericit, vei avea o mulţime de prieteni, dar în vremuri de restrişte vei fi părăsit.” Mai târziu, Iordache Golescu a zis: „Nici o avere mai bună decât prietenul cel bun.”

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar