news        mail   location

 
 

La nici un an de la apariţia primului număr – decembrie 2010 – revista Curtea de la Argeş a fost prezentată la Chişinău, prilej cu care, împreună cu Literatura şi Arta, cunoscuta revistă condusă de Nicolae Dabija, s-a lansat iniţiativa „Podul de Reviste”, la care au aderat mai multe publicaţii din Basarabia şi din Ţară. Ziua revistei Curtea de la Argeş de anul acesta este organizată în acest context, în memoria lui Nicolae Dabija, plecat în Țara de peste Veac, în martie 2021.



 

În această dimineață, Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat o slujbă de pomenire pentru toți făuritorii de cultură de-a lungul timpului, rostind și un cuvânt de învățătură.

Au participat, oficialități locale și colaboratori ai celor două reviste, ai lui Nicolae, de pe o parte şi cealaltă a Prutului, oameni de cultură de diferite specializări, inclusiv reprezentanţi ai celor două Academii.

Programul s-a desfășurat în două sesiuni. Cea de dimineaţă (10.00-13.00) a avut loc în Sala de Spectacole a Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” (bulevardul Basarabilor, nr. 59) şi s-a deschis cu expoziţia de fotografii „Eşti floare de dor, Basarabie!” de Alecu Reniţă, vechi colaborator al lui Nicolae Dabija. Multe alte momente – evocări, recitări, intervenţii muzicale – au fost în program.

Sesiunea de după-amiază (15.30-18.00) s-a desfăşurat în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului Curtea de Argeş, fiind dedicată prezentării de cărţi şi reviste, din România şi R. Moldova.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar