news        mail   location

 
 

Pelerinajul este izvor de mângâiere și de încurajare pentru noi, creștinii. Pelerinajul este întâlnirea cu Domnul Hristos, o întâlnire personală, pe care însă o simțim ca fiind vrednică de a fi propovăduită, de a vedea poate și cel care nu s-a înscris în acest demers și a cunoaște adevărul că omul creștin este plin de bucurie pentru că se întâlnește cu Hristos Domnul și că dorește să vestească, prin prezența sa în inima cetății, despre taina acestei bucurii, cu nădejdea că ea va cuprinde tot mai multe inimi.



 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic al Argesului și Muscelului, în orașul Ștefanești a fost organizată, în ajun de Florii, o nouă ediție a Procesiunii de Florii, care a adunat credincioși dornici de a-L mărturisi pe Mântuitorul Hristos ca Domn și Stăpân al sufletelor.  Procesiunea a început cu slujba vecerniei Floriilor la Biserica Sfinții Împarați Constantin și Elena, iar după binecuvântarea stâlpărilor, în armonia cântărilor duhovnicești specifice perioadei Triodului, credincioșii  au urcat spre Schitul Florica.

Pelerinajul a fost organizat de Parohia Florica și Schitul Florica, unde s-a încheiat, prin rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar