news        mail   location

 
 

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a fost sărbătorit astăzi și în Eparhia Argeșului și Muscelului. Cu această ocazie, profesorii și elevii Seminarului Teologic Neagoe Vodă Basarab din municipiul Curtea de Argeș, au oficiat acatistul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica și slujba de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, în paraclisul cu hramul Sfântului Ierarh de la Cernica, din incinta Centrului Eparhial.        



        

Această sărbătoare este una deosebită pentru Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, care a primit numele Calinic la intrarea în monahism, fiind o perioadă de aproape cinci ani  stareț la mănăstirea Cernica înainte de a deveni episcop vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului.

Paraclisul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica din municipiul Curtea de Argeș a fost amenajat în anul 2008 la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, cu scopul de a servi ca spațiu liturgic atât pentru personalul Centrului Eparhial, cât și pentru elevii și profesorii Seminarului Teologic  Neagoe Vodă Basarab.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar