news        mail   location

 
 

Miercuri, 10 aprilie 2024, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, și-a lansat cartea „Frate Calinic… Ioan Alexandru către Calinic Argeșeanul. Viața din cărți, scrisori și dosare secrete”, apărută la Editura Școala Ardeleană, în anul 2021, în contextul împlinirii a 80 de ani de la nașterea poetului Ioan Alexandru. 



 

Lansarea volumului a avut loc de la ora 12:00, în aula facultății din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”.

Au luat cuvântul și au prezentat cartea: Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care este și cadru universitar al facultății, părintele Ioan Pintea – directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud și scriitorul Adrian Alui Gheorghe – îngrijitorul ediției. De asemenea, un cuvânt a rostit și autorul volumului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, care a vorbit despre conținutul lucrării și le-a mulțumit tuturor celor prezenți.

Lansarea a fost moderată de arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul instituției de învățământ teologic ortodox clujean, care a mulțumit IPS Părinte Calinic pentru prezență și l-a felicitat cu prilejul prăznuirii ocrotitorului spiritual al Înaltpreasfinției Sale, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, sărbătorit la data de 11 aprilie.

Evenimentul a fost completat cu un minirecital de pian, acesta fiind susținut de studentul Mihail Turcan.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar