news        mail   location

 
 

Ca în fiecare an, luna mai este pentru argeșeni luna în care se desfășoară Cercurile Pedagogice ale profesorilor din învățământul liceal și gimnazial. Cu această ocazie, un grup de peste 100 de profesori a dorit să (re)descopere formele de relief, flora și fauna din regiunea Muntenia, mai precis, din zona Curtea de Argeș.



 

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Calinic au vizitat Mînăstirea Argeșului, un loc minunat, încărcat de istorie, legende și tradiții - Palatul Episcopal de la Curtea de Argeș.

Frumusețea construcției, valoroasa expoziție muzeală din interior, dar și istoricul familiei regale au completat pentru oaspeți imaginea ansamblului Mănăstirii de la Curtea de Argeș, vechea capitală a Țării Românești. Cadrele didactice s-au bucurat de frumusețea Sălii Manole și a Muzeului Arhiepiscopal, fiind însoțiți de părintele ghid, Adrian Enache.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar