news        mail   location

 
 

În perioada 17-19 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul se află în vizită pe plaiurile moldave, cu ocazia lansării unei noi cărți intitulată ,, Bucuria de a trăi”. Ediția îngrijită de scriitorul nemțean  Adrian Alui Gheorghe cuprinde diferite apofteme și silogisme culese din vasta operă a Chiriarhului Eparhiei Argeșului și Muscelului.

 

Astăzi cartea a fost lansată în trei locașii diferite: Seminarul Teologic ,, Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, la Colegiul Național,, Ștefan cel Mare” din orașul Târgu Neamț, precum și la Școala Gimnazială din comuna nemțeană Bălțătești.

La ora 9.00, Ierarhul Argeșean a fost întâmpinat cu mare bucurie de dascălii și elevii din cadrul Seminarului Teologic ,, Veniamin Costachi”. Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități ,, Mihai Eminescu”, unde cei prezenți au primit gratuit noua aparițe editorială. Cu această ocazie,  Chiriarhul a primit în dar o icoană din partea instituției de învățământ , precum și o plachetă omagială oferită cu puțin înainte de aniversarea vârstei de 80 de ani.

La acest eveniment deosebit a fost prezent părintele lect. univ. dr. Mihai Vizitiu, cadru didactic al Facultății de Teologie din Iași, dar și al Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț. În calitate de delegat al  Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, acesta a vorbit despre Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului pe care l-a cunoscut încă din perioada în care a fost elev al Seminarului nemțean.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul și-a amintit cu mare bucurie de perioada petrecută în această școală pe care o numește Academie Teologie,  locul în care au activat profesori renumiți și de unde au ieșit absolvenți cu adevărat valoroși.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar