news        mail   location

 
 

Scriitorul Calinic Argeșeanul a debutat, cu aproape patru decenii în urmă, cu o carte al cărui titlu sentențios se reduce la o sintagmă care i-a marcat evoluția sub toate aspectele ei: Bucuria lecturii. De la bucuria lecturii, până la bucuria de a scrie, calea este una firească, iar cărțile și studiile semnate de cărturarul Calinic Argeșeanul se constituie ele însele într-o adevărată bibliotecă, spune cărturarul Adrian alui Gheorghe.



 

Călătoria culturală pe plaiurile moldave a continuat pentru că, după ora 11.30, cartea „Bucuria de a trăi”, a fost lansată în sala de festivități a  Colegiului Național ,, Stefan Cel Mare” din Târgu Neamț.

În acest loc, Ierarhul a avut bucuria să se întâlnească cu profesoara Mariana Vodă, pe care a avut-o dascăl de limba și literatura română în perioada cât a fost elev la școlile din Cracăul Negru și Bălțătești. În semn de recunoștință pentru activitatea desfășurată cu multă dăruire la catedră, Chiriarhul i-a oferit medalia creștin-ortodoxă ,, Sf. Mc. Filoteea”.

             

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar