news        mail   location

 
 

Aforismele Arhiepiscopului Calinic Argeșeanul, o parte culese din opera sa vastă, altele cugetări de sine stătătoare, ating cele mai diverse teme. Multe sunt abordări din unghiuri diferite ale unor subiecte, sunt sfaturi care se adresează lumii noastre pe care bunul psiholog, care este cărturarul Calinic Argeșeanul, o cunoaște și îi oferă o sumă de răspunsuri la chestiunile fundamentale care țin de relația cu Dumnezeu, viața în Biserică, viața în lume, relațiile dintre oameni, nevoia de modele în istorie, în cultură.



 

Noua apariție editorială „Bucuria de a trăi”, având ca autor pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, apărută la Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a ajuns pe plaiurile natale, fiind lansată la Școala Gimnazială din comuna neamțeană Bălțătești.

A fost o lansare plină de emoții, atât pentru autor, cât și pentru cei prezenți, fiind depănate amintiri din perioada celor trei ani, în care Chiriarhul Argeșului și Muscelului a învățat aici.

Scriitorul Adrian alui Gheorghe, a făcut o prezentare a cărții arătând că „O altă caracteristică a scrierilor lui Calinic Argeșeanul este capacitatea de a sintetiza într-o meditație, într-un aforism, într-o apoftegmă o temă, o idee, o clipă de admirație, o clipă de interogație, o emoție sau o clipă de uluire”.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar