news        mail   location

 
 

Mai pe scurt, Rezonanța înseamnă a ră-suna, știindu-se că sunetele sunt vibrații, de aceea a ră-suna înseamnă că vibrațiile își transmit între ele comunicarea ce duce la starea de oscilație.

 

De câte ori, noi, ascultând muzică, parcă am căpătat aripi, ne bucură și ne însuflețește, suntem dintr-o dată alte făpturi pline de avânt, doruri, fantezii, dinamică în mișcare. Ce pot însemna cântecele cu fanfara atunci când mărșăluiesc soldații, de răsună dealul și răsună valea? Dar orchestrele?  Dar vocile celebre? Dar operele genial construite de celebrii compozitori?

Așadar, se poate vorbi despre o contopire cu ceea ce auzim și mai ales cu ceea ce atingem. Ce înseamnă, oare, acea frumoasă legătură între tineri și tinere care se țin de mână cu o rară gingășie? Rezonanță, fraților și surorilor!

Înseamnă a fi într-o relație și comuniune de energie, de iubire eternă! Se impune o stare specifică: însuflețirea! Dacă rămânem metal mort, inert și lipsit de viață, tot ce atingem îngheață! Atunci transmitem energia negativă, ca apa grea, din care se fabrică bomba atomică! Și atunci ne amintim de bietul filosof german care spunea cu nonșalanță că el nu este om, ci este dinamită!

Taina mare este când noi percepem totul în celălalt, ni se pare interesant, îi răspundem nu doar prin trăire tainică, ci și exprimându-ne „această abordare reciprocă, fericită, profunda rezonanță cu o altă persoană în același registru emoțional – cel puțin, așa percepem lucrurile – este ceea ce constituie starea de îndrăgostire (ce ipostază) și ne conferă sentimentul de uniune cu celălalt. Iar uneori acest sentiment se extinde asupra lumii în ansamblu. Am putea îmbrățișa atunci întreaga lume – o stare mistică!” (pag. 28)

Sunt persoane care ne fascinează! Iubirea la care ne îmbie Domnul Dumnezeu poate transforma oamenii!

Ceea ce s-a citit până aici, au înțeles cei ce s-au îndrăgostit și cei care urmează să se îndrăgostească (ce cuvânt și stare sănătoasă) și să nu se uite: „Dacă o relație între două ființe ce s-a lăsat una în voia celeilalte durează, atunci, din această stare permanentă de a fi în rezonanță, se dezvoltă un sine al relației!

A te îndrăgosti înseamnă, mai ales, a iubi pe Dumnezeu, Care este Dragoste!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar