news        mail   location

 
 

Fără să ne bocim prea mult, deși ar trebui pentru că lumea interioară, dumbrava sufletului nostru este de cele mai multe ori pustiită, ori neglijată cu bună știință sau din necunoaștere și gravă neglijență, noi, laolaltă, ne străduim cu îndârjire ca să avem, cu orice preț, succes și iarăși succes!

 

Se clamează că „faptele sunt cele care contează”, dar și neputințele care ne asaltează de la naștere și până la moarte, fiind, deci, o problemă existențială.

Din nou, se pune problema restabilirii normalității, pentru ca bietul om să fie, cât de cât folositor și eficient.

Noi, în viteza cu care ne-am obișnuit deja, am ajuns să trăim într-o societate secularizată și anormală, fără să ne dăm seama pe moment că omul are nevoie de compasiune, de o inimă iubitoare, caldă ca soarele de mai, cât și de o înțelepciune binecuvântată și o minte plină de gândire sănătoasă și constructivă.

Se spune că sufletul se reflectă în exterior prin corp (trup), iar ceea ce caută „nu este un suflet frumos, ci un corp frumos, mai ales un trup bine clădit, ceea ce este normal dacă sufletul își păstrează locul său binecuvântat și mai ales legitimitatea sa”.

Neîndoielnic, există și azi un fel de grijă de suflet, deci, de lumea interioară. Cei mai mulți ne gândim, plini de bucurie, de fantezie, dar și de imaginație la persoana iubită, iar când pierdem persoanele iubite, fie prin moarte, fie printr-o despărțire sau pur și simplu pentru că acestea aleg să-și îndrepte atenția mai mult spre alți oameni, suferim de o „durere sufletească”, una care nu este cu nimic mai prejos de suferința fizică.

Și, deseori, oamenii nu știu cum să-și gestioneze aceste stări, nu știu ce să facă cu sufletul  lor rănit, dezorientat. Dar se mai știe că – în secret – și relațiile de iubire se pot transforma în relații de afaceri. Acest lucru nu este valabil doar de ieri, numai că astăzi i se acordă mai multă importanță.

Deja, la începutul unei relații se pune problema cererii și a ofertei (dota miresei, mai ales), iar dorința dobândește trăsăturile unui schimb economic. Să nu uităm grija pentru suflet și să ne facem un program de rugăciune și meditație la adevărurile eterne.

Grija pentru suflet este prima învățătură a Bisericii dreptmăritoare a Domnului nostru Iisus Hristos! Sufletul este din suflarea Domnului Dumnezeu și cu atât mai prețios! Să-l purtăm în sfințenie!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar