news        mail   location

 
 

Au trecut trei sferturi de veac, adică 75 de ani, de la primul atac cu bomba atomică asupra orașelor japoneze: Hiroșima și Nagasaki.

Primul oraș a fost lovit mortal în ziua de 6 august 1945, chiar în ziua când  Creștinătatea sărbătorea Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, iar a doua lovitură catastrofală, pe 9 august 1945, asupra orașului Nagasaki, când au fost uciși zeci și sute de mii de oameni din populația pașnică a Japoniei.

Aceste atacuri au fost fără precedent în Istoria omenirii și au cutremurat și îngozit, dar și îmbolnăvit întreaga lume, de spaime și efecte distrugătoare asupra omului și a întregii naturi.

Omenirea, la cei 75 de ani împliniți de la catastrofa abătută asupra Japoniei, avea să vadă acele explozii înfricoșătoare din Liban, care au pus la pământ, într-o fracțiune de secundă, edificii, instituții și populația civilă, nevinovată de astfel de nenorociri, chiar între 6 și 9 august, parcă reamintindu-ne, și ca să nu mai greșim niciodată, ce ar însemna un război atomic ce s-ar întinde cu repeziciunea fulgerelor și trăznetelor, peste fața întregului Pământ!

N-am avea nicio scăpare! Ar fi ultimul Holocaust, de data aceasta asupra omenirii întregi! Acestea sunt arătări clare și îndemnul de a se elimina din întreaga lume, arsenalul atomic, care, în caz contrar vom fi ultimele victime, dar și ultimii supraviețuitori, martori ai catastrofei finale.

Dezarmarea generală și totală, este o poruncă a vremii, nu doar o dorință exprimată teoretic.

Să nu cântăm, doar: „Deșteaptă-te române, din somnul cel de moarte” și mai ales, acum să strigăm: „Deșteaptă-te omenire, din somnul rațiunii, care naște monștri, și vai, ultimele viețuiri în frumusețile acestei lumi văzute”.

Să iubim pe Creatorul Dumnezeu, omenirea creată de El și natura sfântă în lucrarea ei.

De orice viruși vom mai scăpa, dar de un prăpăd atomic, nu vom mai rămâne niciunul!

Să nu ne mai gândim la fuga de pe Pământ, în văzduhul altor Planete (s-a auzit că unii și-au cumpărat câte un loc pe Lună), ci să ne gospodărim în vatra noastră strămoșească. Este cel mai sigur și cel mai confortabil!

O nouă Ordine Mondială, trebuie să înceapă, negreșit, cu dezarmarea generală și totală a Omenirii!

Primul pas!

Să-l facem!

Calinic Argeșeanul

În Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, parohia Cracăul Negru din comuna nemțeană Crăcăoani, protopopiatul Târgu Neamț, a îmbrăcat haine de sărbătoare. Credincioșii din această comunitate au avut astăzi ocazia binecuvântată de a se întâlni în rugăciune cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, aflat în vizită pe meleagurile natale.
Tot în această după-amiază, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul a dorit să facă un scurt popas și la mănăstirea Agapia, aflată în apropiere. Întreg personalul monahal a avut bucuria de a participa la prezentarea cărții care a fost făcută în trapeza mănăstirii.
În perioada 17-19 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul se află în vizită pe plaiurile moldave, cu ocazia lansării unei noi cărți intitulată ,, Bucuria de a trăi”. Dorind să facă prezentarea acestei lucrări în locurile care-i amintesc de anii copilăriei, Chiriarhul a făcut astăzi un scurt popas duhovnicesc la mănăstirea Văratec, aflată în apropierea satului său natal – Cracăul Negru.
Aforismele Arhiepiscopului Calinic Argeșeanul, o parte culese din opera sa vastă, altele cugetări de sine stătătoare, ating cele mai diverse teme. Multe sunt abordări din unghiuri diferite ale unor subiecte, sunt sfaturi care se adresează lumii noastre pe care bunul psiholog, care este cărturarul Calinic Argeșeanul, o cunoaște și îi oferă o sumă de răspunsuri la chestiunile fundamentale care țin de relația cu Dumnezeu, viața în Biserică, viața în lume, relațiile dintre oameni, nevoia de modele în istorie, în cultură.
Scriitorul Calinic Argeșeanul a debutat, cu aproape patru decenii în urmă, cu o carte al cărui titlu sentențios se reduce la o sintagmă care i-a marcat evoluția sub toate aspectele ei: Bucuria lecturii. De la bucuria lecturii, până la bucuria de a scrie, calea este una firească, iar cărțile și studiile semnate de cărturarul Calinic Argeșeanul se constituie ele însele într-o adevărată bibliotecă, spune cărturarul Adrian alui Gheorghe.
Mare bucurie cuprinde inima mea văzând că Domnul Dumnezeu, în frumusețea acestei lumi văzute, a făcut să răsară, ca florile primăvara, geniile, care au schimbat fața lumii!
Trebuie să recunoaștem că filosoful John Locke, în gama filosofilor lumii este analitic și uneori lasă câte o fereastră pentru a se aerisi meandrele gândirii sale. Deși el respinge doctrina ideilor înnăscute, totuși, el nu respinge și conceptul că ființele umane au anumite abilități înnăscute.
Vom continua cu prezentarea conceptelor filosofice a savantului John Locke, născut în anul 1632 la Wrington, la o distanță apreciabilă de orașul Bristol. Începe studiile la Londra, apoi la Oxford, unde are preferință pentru studiile exacte, medicina și filosofia.
Am ajuns la ultima tabletă, așezând în pagină, câteva rânduri din Etica, Partea V, după cum urmează: „Prin ceea ce precede am terminat ceea ce voiam să demonstrez cu privire la puterea sufletului asupra pasiunilor și despre libertatea sufletului.
Filosoful Benedict Spinoza, care este viu și prin scrisul său plin de înțelepciune duhovnicească, ne-a lăsat material de bază și despre suflet și despre libertatea umană.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar