news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a participat la activitatea educațional-catehetică, creativă și recreativă dedicată zilei de 1 Iunie-Ziua Copilului la Școala Gimnazială Băiculești.



 

 Doamna profesor Elena-Cristina Georgescu a amenajat, ornat și decorat sala de clasă în ton cu evenimentul creând un mediu festiv și plin de bucurie pentru copii.

1 Iunie-Ziua Copilului, o ocazie specială de a celebra inocența, iubirea, bunătatea, sinceritatea și potențialul imens al fiecărui copil, a fost marcată printr-o  serie de activități, jocuri, concursuri, activități sportive în aer liber, ateliere de artă, meșteșuguri și lectură, care stimulează creativitatea și curiozitatea copiilor intitulate ,,Copilaria - cel mai frumos anotimp al sufletului nostru!,,

La începutul activității copiii s-au rugat pentru pacea, sănătatea și fericirea tuturor copiilor din întreaga lume. Ei au desfășurat activități artistice și practice care aduc zâmbete pe fețele celor mici: au desenat, colorat, decupat și interpretat poezii și cântece care aduc în prim-plan importanța copilăriei.

Cu această ocazie preșcolarii și elevii au învățat despre drepturile copilului, despre ce înseamnă familia creștină autentică, credința străbună, prietenia, respectul reciproc, toleranța, dialogul, cooperarea.

Copiii au fost însoțiți de cadrele didactice: Ileana-Eugenia Bodescu-directoarea școlii, Elena-Cristina Georgescu, Iuliana Cimpoca, Adriana Duminica, Marcela Pletea și Cosmin Mazilescu.

Activitatea face parte din Agenda Eparhială Catehetică și s-a derulat sub coordonarea Părintelui Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintelui Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

În timp ce copiii se bucură de evenimentele speciale organizate pentru ei, adulții sunt încurajați să reflecteze asupra modurilor în care pot contribui la crearea unui mediu sigur, iubitor și educativ pentru toți copiii.Ziua Copilului își are originile în anul 1925 și aduce bucurie celor mici și le reamintește adulților de responsabilitatea pe care o au în creșterea și educarea generațiilor viitoare. 

La final copiii au primit iconițe.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar