news        mail   location

 
 

1. Puternic nu este cine are şapte mii de oi şi patru sute de capre, cinci mii de hectare de pădure şi tot atâtea de grâu, şapte magazine, trei pitării, patru staţii de sortare, douăzeci de blocuri şi alte acareturi, milioanele apărute peste noapte.

 

Acela este o slugă nemernică a propriilor lucrări, care tremură că mâine un cutremur sau un foc, poate, Doamne fereşte, face praf toată osteneala.

2. Puternic nu este cel care crede că puterea este un privilegiu al familiei sau al unei caste sau „singurul mijloc de potolire în lumea aceasta”.

3. Puternic nu este cel care nu înţelege că: „Puterea la care nu ia parte poporul cu inima şi sufletul este o putere de paradă”.

4. Puternic nu este decât acela care înţelege, în trecerea aceasta ameţitoare de pe pământ, că: „Ce altceva sunt fastul, puterea, gloria, decât pământ şi pulbere?”

5. Puternic nu este decât acela care a învăţat bine că: „Iertarea face bine celui ce o acordă şi, totodată, celui ce o primeşte. Este cea mai puternică dintre puteri”.

6. Puternic este acela care rămâne om şi după ce se cocoţează în anumite slujiri pe acest pământ, oricare ar fi ele, repetând mereu, ca să nu uite, că: „Puterea schimbă părerea” şi despre sine şi despre alţii.

7. Puternic este acela care nu îndrăzneşte niciodată, în mod abuziv, arbitrar şi ilegal în noua lui slujire: „Acum legea cea nouă lua cu de la sine putere, partea cea mai mănoasă din moşie”, cum zicea Cezar Petrescu şi cum ştiu cei care ar trebui să ştie, până nu vin trăznetele din ceruri.

8. Puternic este acela care ştie întotdeauna: „Dreptatea noastră este puterea noastră. Cu ea deodată vom cădea şi noi”.

9. Puterea este „iubovnica fugară a omului politic”.

10. Puternic este profesorul care formează caractere şi oameni de ştiinţă. Mama este puternică pentru că ne-a născut pe pământ şi ne renaşte pentru ceruri.

Este puternic cât cerurile şi cel care este bun şi ajută pe cei în suferinţe!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar