news        mail   location

 
 

Din înțelepciunea Domnului Dumnezeu, capul omului a fost așezat în extremitatea de sus a trupului nostru, care este mereu pe verticală!

 

Doar când se doarme, se mai pune capul pe pernă, pe bancă la școală, pe calculator în Japonia, în poalele mamei când suntem mai mici și poate la poalele casei, când plouă și fulgeră.

Creierul uman este complet, nobil și mai ales sensibil; de aceea, loviturile la cap sunt foarte periculoase. Bătaia cu capul – precum se bat berbecii, datul cu capul în fața celor pe care ne-am supărat, izbiturile la box de sar scântei, căderea în cap de pe schele, de pe scări, de pe ziduri, toate acestea și altele, cum ar fi expunerea capului la radiații de orice fel, în special la radiațiile nucleare, sunt dăunătoare pentru bietul organism. Mai sunt și razele ultraviolete, extrem de nocive și, desigur, trebuie să trăim într-o atmosferă cu aer cât mai curat, care odinioară, spune Alexandru Vlad Ciurea, venea din pădurile României.

În ultima vreme, pădurile României au fost hăcuite fără nicio milă, sărăcind Țara de oxigen și bogăția dată de Domnul Dumnezeu. Așadar, asistăm la dezechilibrarea întregului ecosistem din această preafrumoasă Țară a Europei.

Să stăruim în rugăciuni ca Domnul Dumnezeu să apere Țara noastră de modificările în viața plantelor, animalelor și mai ales la modificările umane: genetice – ale sistemului nervos, boli imunitare; au apărut boli de toate felurile, dintre care cancerul este cel mai înfricoșător, dereglări, mutatii în interiorul și în exteriorul organismului uman.

Se impune ocrotirea creierului. Orice lovitură asupra cutiei craniene este un mare pericol pentru că suferă celulele nervoase.

Se recomandă repausul. Odihna este binefăcătoare pentru refacerea activității circuitului sangvin, oxigenarea zonei atacate de accidentare.

Grija pentru toate organele omului și, mai ales pentru creierul uman, se impune cu absolută strictețe. Am auzit că a fost un om-neom, care-și bătea nevasta cu pumnii grei ca două ghioage, ca să moară mai repede...Mare criminal. Până la urmă, de atâția pumni a și murit. Deci, loviturile la cap sunt periculoase, după cum este și obiceiul de a umbla cu capul descoperit pe geruri cumplite. Este necesară acoperirea capului cu căciulă, iarna și cu pălărie primăvara, vara și toamna.

La români sunt orânduieli clare: la Sântămăria Mare, se punea pălăria la păstrare și se scotea căciula de la naftalină. La tinerețe nu se simte răceala și gerul, dar cu vremea se încuibă durerile de cap, apar tumori, ganglioni și alte boli legate de reumatism!

Așa că fugiți când auziți zicându-se: dă-i la cap! Izbește-i măciuca în diblă!

Doamne, ferește-ne!

Calinic Argeșeanul

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul, elevii Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș, au participat la fazele naționale ale unor olimpiade școlare, primind premii importante.
Rodirile credinţei creştine în sufletele oamenilor sunt multiple: în primul rând, cele de natură spirituală şi, în al doilea rând, cele de natură materială. Cele de natură spirituală ating latura sufletească a fiecăruia, zămislind iubire, credinţă, pace, dreptate, virtuţi care îmbogățesc modul nostru de viaţă, care dau sens exis­tenței noastre. Împlinirile materiale sunt cele vizibile în viaţa omului, a comunităţii şi a societăţii omeneşti.
Sub chipul fiecarui sarman se poate ascunde Hristos. Fiecare mana intinsa, poate fi mana lui Hristos, care ne cere putin pentru ca apoi sa ne daruiasca totul. Avand grija ce cei sarmani, avem grija in primul rand de suflete noastre.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul de Învățământ și Activități cu Tineretul - Biroul de Cateheză, la Parohia Popesti-Căteasca din Protoieria Topoloveni, pe baza Parteneriatului Școală-Biserică, a organizat serbarea pascală: ,, Copiii laudă Învierea Domnului Iisus".
În cei ce stăpânesc mila și adevărul, în aceștia stăpânește și tot ce e plăcut lui Dumnezeu. Căci adevărul nu judecă pe nimeni fără milă, iar mila nu se îndreaptă cu iubire spre niciun om fără adevăr.
Am fost fascinat întotdeauna de savantul fizician, Blaise Pascal, chiar din primele citiri din gândirea sa, vegheată de puterea Duhului Sfânt. Mă bucur să pot arăta și acum gândirea celebrului trăitor al adevărurilor dumnezeiești:
Cu mulți ani în urmă am citit despre Viața lui Blaise Pascal, alcătuită de Nina Facon, carte care impresionează și pentru că este vorba de un savant sfânt, dar și pentru faptul că autoarea era o admiratoare sinceră, care era atinsă de aripa de foc a Duhului Sfânt.
Hotărât lucru, răstignirea lui Iisus Hristos avea să schimbe radical, pe moment, viața Sfinților Apostoli, precum și a celor 70 de ucenici pe care i-a trimis în misiune, tot doi câte doi.
Dreptslăvitori creștini și creștine, Imnul plin de bucurie duhovnicească: „Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și celor din mormânturi viață dăruindu-le”[1] este cântarea pe care cu inimile pline de nestrămutată bucurie și sfântă emoție o cântăm, începând din noaptea Învierii Domnului Iisus Hristos, noi, creștinii iubitori de Dumnezeu, de adevăruri și tradiții nemuritoare, și până la Praznicul Înălțării Domnului Hristos la ceruri.
În istoria omenirii au fost zile care au rămas în memoria neamurilor. Dar dintre toate, pe lângă acelea a Buneivestiri, prăznuită în 25 martie, a Naşterii la 25 decembrie şi Învierea lui Iisus, zile de mare bucurie, Vinerea Mare este cea mai tragică zi din câte a zidit Dumnezeu pe pământ.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar