news        mail   location

 
 

Se recunoaște că pe mapamond, România are un potențial superb de copii supradotați, descoperiți în școli și în mediu universitar, fapt îmbucurător, care trebuie stimulați, preluați imediat, introduși într-un sistem special de pregătire, mai ales copiii și după aceea studenții.

 

În întreaga lume sunt cunoscute aceste valori extraordinare și se pune mare preț pe pregătirea societății pe calea progresului dinamic.

Ceea ce uimește este și rezultatul unor statistici în care se arată că 4% dintre copiii care se nasc în România sunt superinteligenți și aceasta provine din creier, or, această inteligență a unor copii poate dezvolta în viitor crearea anumitor genii, de care avem mare nevoie.

Ne aducem aminte că geniile duc lumea la progrese mari, cum au fost Albert Einstein sau Nikola Tesla, genii în fizică, medicină, artă, muzică, etc., Einstein, până la 4 ani, a avut o performanță intelectuală.

Geniul, susține neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, se dezvoltă foarte greu, încet și cu răbdare, fiind necesară o stimulare competentă, deci, introdus într-o școală pentru copii superdotați. După cum știți, sunt familii întregi în care există moștenire genetică. Putem să ne amintim de familia celebrului Bach, care făcea parte din a cincea generație de muzicieni, de copiii supradotați din India, printre care geniul în matematică, Srinivasa Ramunajan (1887-1920), de numai 33 de ani, dar și de Nicolae Bălcescu din România, ca să luăm un caz genial, la întâmplare.

Este știut faptul că un copil supradotat nu se comportă ca și ceilalți prunci. Spre exemplu: Enescu și Mozart, amândoi aveau comportamente ieșite din comun: deja de la 4 ani se jucau cu notele muzicale, deși nu știau nici să scrie perfect, dar compuneau muzică, spre uimirea celor care auzeau vorbe mari.

Cum să facem, se întreabă doctorul Alexandru Vlad Ciurea, ca să facem o împerechere între structura genetică română și cea germană?

Atunci se vor obține: spontaneitate și inteligență română, alături de ordinea și performanța psihică și fizică ale structurii gemane. Astfel vom face o țară să progreseze și să nu rămână în coada Europei.

De noi depinde totul!

Am trecut poarta anumitor genii și am încercat câte o casă. S-au reușit performanțe cu osteneală și răbdare sfântă!

Calinic Argeșeanul

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, în perioada 7-9 mai, racla cu moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Așezământul Sfinții Împărați din Pitești, a ajuns la parohia Fundeni din Protoieria Câmpulung Muscel.
În a treia zi a praznicului Învierii Domnului Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la mănăstirea Ionești. Acest sfânt lăcaș de rugăciune se află în sudul județului Argeș, în satul Redea din comuna argeșeană Buzoiești.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în perioada 7-9 mai, Racla cu Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, de la Așezământul Sfântul Nectarie din Pitești (Ceair, zona "bazar ruși") ajunge la Parohia Fundeni din Câmpulung Muscel.
În a doua zi a praznicului Învierii Domnului, mănăstirea argeșeană Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel a trăit momente de mare încărcătură spirituală. Credincioșii musceleni au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
În prima zi a praznicului Învierii Domnului, la orele amiezii, după tradiția liturgică ortodoxă a fost săvârșită Vecernia specială pentru a doua zi de Paști, numită în popor „a doua Înviere”, în cadrul căreia a fost rostit pasajul evanghelic de la Ioan 20, 19-25 în mai multe limbi.
Cu mulți ani în urmă am citit despre Viața lui Blaise Pascal, alcătuită de Nina Facon, carte care impresionează și pentru că este vorba de un savant sfânt, dar și pentru faptul că autoarea era o admiratoare sinceră, care era atinsă de aripa de foc a Duhului Sfânt.
Hotărât lucru, răstignirea lui Iisus Hristos avea să schimbe radical, pe moment, viața Sfinților Apostoli, precum și a celor 70 de ucenici pe care i-a trimis în misiune, tot doi câte doi.
Dreptslăvitori creștini și creștine, Imnul plin de bucurie duhovnicească: „Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și celor din mormânturi viață dăruindu-le”[1] este cântarea pe care cu inimile pline de nestrămutată bucurie și sfântă emoție o cântăm, începând din noaptea Învierii Domnului Iisus Hristos, noi, creștinii iubitori de Dumnezeu, de adevăruri și tradiții nemuritoare, și până la Praznicul Înălțării Domnului Hristos la ceruri.
În istoria omenirii au fost zile care au rămas în memoria neamurilor. Dar dintre toate, pe lângă acelea a Buneivestiri, prăznuită în 25 martie, a Naşterii la 25 decembrie şi Învierea lui Iisus, zile de mare bucurie, Vinerea Mare este cea mai tragică zi din câte a zidit Dumnezeu pe pământ.
Din zi în zi, evenimentele luau noi întorsături. De la Intrarea în Ierusalim şi până în ziua de joi, Iisus Hristos a învăţat în templu şi în casa retrasă din Betania mai ales. Acum, ucenicii au auzit din gura lui Iisus cele mai puternice cuvinte despre Împărăţia lui Dumnezeu, despre moartea Sa, despre Învierea din mormânt, despre întâlnirea în Galilea, despre plecarea la Tatăl Său Ceresc unde va pregăti loc pentru fiecare!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar