news        mail   location

 
 

Bătrânețea nu este o vârstă, nici o stare ori un fel de a fi, ci este comoara dăruită noilor generații de către Bunul Dumnezeu, pentru a le călăuzi și îmbogăți, prin forța firească a experienței și cunoașterii nemijlocite, spre devenirea între oameni și întru divin. 

Nu este întotdeauna simplu să privești veșnicia cu ochii deplinei maturități, după cum nu este mereu ușor să pășești pe calea simplă și curată a împlinirii, dar adevărata înțelepciune presupune, în primul rând, prețuirea celor care pot privi prezentul cu ochi neîncețoșați de vâltoarea și orgoliile tinereții, comparându-l cu trecutul și proiectându-l în viitor.

Părintele slujitor Ungurenuș Florentin de la parohia Bătușari, protoieria Curtea de Argeș, a oficiat o slujbă de binecuvântare pentru domnul Mănăilă Victor, care a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani. În cuvântul de învățătură rostit cu acest fericit prilej, a fost evidențiat faptul că sărbătoritul, la vârsta de 14 ani a intrat ucenic la o cizmărie în București, și a livrat o pereche de pantofi marelui profesor și istoric Nicolae Iorga, care l-a răsplătit. Războiul nu l-a ocolit, astfel că la vârsta de 18 ani a fost înrolat în armata română ca și ochitor brandist, luptând pe toată durata celui De-al Doilea Război Mondial. Chiar dacă a fost rănit în război, acest lucru nu l-a împiedicat ca să salveze viața unui camarad, pe care l-a transportat cu căruța mai bine de 25 de km. Dumnezeu l-a binecuvântat cu o viață de familie deosebită, pentru că anul viitor va împlini 75 de căsnicie cu soția sa, Cornelia, care i-a dăruit 3 copii: un doctor și 2 ingineri, care, la rândul lor au bucurat sufletele părinților cu 4 nepoți și 4 strănepoți.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar