news        mail   location

 
 

O troiţă se aşază la răscrucea unui drum, ca semn al alegerii căii spre Cer. Ca bucurie, ca respect şi mulţumire a omului faţă de Dumnezeu, care-i ocroteşte viaţa, casa, familia, satul, sensul zborului său pământean.



 

Au fost zidite la începuturi în satul tradiţional românesc, spre lauda lui Dumnezeu şi spre ocrotirea credincioşilor, iar cu timpul au fost aşezate şi în spaţiile urbane pentru amintirea unor evenimente istorice importante, fiind permanente dovezi ale comunicării noastre cu Dumnezeu, ale identităţii noastre creştine. 

În parohia Costeștii Noi, protoieria Costești, s-a desfășurat o procesiune de la biserica parohială către troița închinată Sfântului Mare Mucenic Mina. Credincioșii au așteptat la porți, sosirea pelerinilor, care au fost însoțiți de părintele slujitor Gherghina Cristian.

La troiță s-a săvârșit slujba de sfințire a apei, s-au înălțat rugăciuni către Sfântul Mare Mucenic Mina, iar în final, creștinii s-au bucurat de darurile pregătite cu această ocazie.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar