news        mail   location

 
 

Calendarul creștin-ortodox pe anul 2024, editat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost tipărit în patru formate. Acestea cuprind calendaristica pentru anul 2024 și rânduielile bisericești aprobate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.



 

Printre informațiile utile redate se numără: durata exactă a posturilor și indicarea celorlalte zile de post în 2024, zilele în care nu se săvârșește Sfânta Liturghie (zile aliturgice) și zile cu Liturghie diferită în 2024, zilele în care nu se săvârșesc parastase în 2024, zilele în care nu se fac nunți în anii 2024 și 2025, alte zile și date mai importante, sărbători bisericești naționale, zile și sărbători legale în care nu se lucrează.

Anul 2024 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

    Calendarele se pot găsi la toate parohiile, schiturile și mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar