news        mail   location

 
 

Ce gândește despre femeie? Iată textul: „Mai ales femeia, care e mai tânără sub acest raport decât bărbatul, a avut mai mult nevoie de Tatăl care este în ceruri. Când ni se răpește Dumnezeul nostru, când se vrea dezrobirea aceasta de tutela cerească, ne simțim deodată orfani.

 

Se poate vedea un adevăr adânc în marele simbol a lui Crist, al Dumnezeului „murind” și a cărui moarte trebuie să dezrobească gândirea umană (păcatul strămoșesc); această nouă dramă a pătimirii răscumpără omenirea de păcatul neascultării, prin sfâșietoarea suferință pe Cruce!

Uneori, slăbindu-ne credința, simțim mai puțin dezrobirea promisă de Domnul Dumnezeu, decât protecția și afecțiunea pierdută începând cu protopărinții noștri: Adam și Eva!

Careyle, acest mare geniu bizar și nenorocit, nu putea să mănânce decât pâine pregătită de femeia lui, făcută cu propriile ei mâini și puțin cu inima ei: cu toții suntem așa! Avem nevoie de o pâine zilnică amestecată și frământată cu iubire și tandrețe; acei care nu au o mână adorată de la care să o poată primi, o cer de la Domnul Dumnezeul nostru, de la Tatăl din Universul nemărginit!

Trebuința de protecție și de afecțiunede iubire – omul și întreaga omenire au nevoie de a le primi din mâna Tatălui Ceresc, și astfel Religia aproape „fizică la origine”, ajunge la metafizică și la lumină și în zilele care vin!”

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar