news        mail   location

 
 

În ziua de 3 octombrie, în sala Sfântul Ierarh Iachint de Vicina din cadrul Protoieriei Pitești, a avut loc o întâlnire de lucru, desfășurată în cadrul proiectului: „Tradiției și actualitate în Biserica Ortodoxă Română (Tabor)”, care este derulat de către Administrația Națională a Penitenciarelor  în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română.



 

Părintele Andrei Diaconescu, Consilier Social, Filantropic și de Misiune în cadrul Centrului Eparhial, a coordonat grupul de preoți prezenți la eveniment și a arătat că revenirea în mediul social al persoanei, după liberarea din penitenciar, se aseamănă cu un urcuș pe muntele Taborului, la capătul căruia reușita înseamnă schimbarea la față a omului.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului își asumă intensificarea eforturilor de creștere a reprezentării rolului social al Eparhiei, prin grija față de persoanele aflate în dificultate, amplificând prezența și participarea preoților în viața comunităților, promovând valori tradiționale, cultivarea iubirii, a prieteniei și a respectului față de semeni.

Proiectul are un caracter specific, adresându-se deținuților cu risc de marginalizare socială post-liberare, și face parte din ariile de intervenție religioasă și de asistență socială.

La eveniment a participat și doamna Anca Anghel – asistent social la Penitenciarul Mioveni, părintele capelan Dinu Cosmin, precum și preoții din parohiile unde vor reveni persoanele private de libertate, care au fost selectate.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar