news        mail   location

 
 

Parohia argeșeană Micești din protopopiatul Mioveni și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul spiritual, pe Sf. Ioan Rusul.  Cu această ocazie, credincioșii acestei comunități au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul  care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

La final a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii Biseicii trecuți la Domnul. De asemenea, bucuria comunității a fost dublată de lansarea noii monografii a bisericii din Micești, când se împlinesc 568 de ani de la prima atestare documentară a localității și 180 de ani de la sfințirea bisericii.

În cuvântul rostit, Chiriarhul a vorbit celor prezenți despre frumusețea locului în care a fost construită biserica, precum și de noua lucrare monografică ce conține date istorice foarte importante legate de existența acestui sfânt lăcaș de rugăciune.

În anul 2016, parohia Micești a primit în dar un fragment din moaștele Sf. Ioan Rusu. Astfel, prin mijlocirea acestuia, lucrările de restaurare au fost finalizate într-un timp foarte  scurt, biserica fiind resfințită în anul 2018.

Biserica parohiei Micești a fost construită în anul 1844 cu osteneala și cheltuiala credincioșilor din localitate  aflați sub coordonarea preotului Barbu Bîrzotescu.

Noua lucrare monografică care a văzut acum lumina tiparului aduce pentru publicul interesat informații noi legate și de alți ctitori care au contribuit în timp la construirea, restaurarea și întreținerea acestei biserici.

La eveniment au fost prezenti și membri Corului Veteranilor „Mihai Viteazul” al Cercului Militar Pitești, condus de către colonel în rezervă Nicolae Perniu, care a prezentat un program de cântece religioase și patriotice.

La final fiecare credincios a primit din partea parohiei un exemplar cu noua monografie lansată astăzi.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar