news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a organizat la o activitate educațional-catehetică în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului.



 

Copiii îndrumați de doamna profesoară, Carmen Diaconu au rostit rugăciunea, apoi au desenat și colorat diferite planșe înfățișând pe Sfinții Mucenici doctori fără de arginți, Chir și Ioan.

La activitate au participat Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a adus binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, felicitând pe toți și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Fericitul Chir era din Alexandria Egiptului şi ajunsese, cu darul lui Dumnezeu şi după multă învăţătură, doctor iscusit, încât tămăduia bolile trupeşti şi sufleteşti ale oamenilor, neluând plată, ci binevestind în acest fel credinţa creştină.

Sfântul Ioan era din Edessa, creștin binecredincios. Lasă rânduiala cea ostășească și slava acestei lumi, s-a dus la Ierusalim, unde a auzit despre Sfântul Chir și despre minunile ce le făcea și dorea foarte mult să-l vadă și să viețuiască împreună cu acel om plăcut lui Dumnezeu.

Ei sunt considerați protectori ai celor bolnavi și sunt invocați în mod special pentru vindecarea bolilor și alinarea suferințelor. Prin exemplul lor de altruism, devotament și credință neclintită, aceștia ne reamintesc importanța slujirii aproapelui, a trăirii unei vieți dedicate lui Dumnezeu și puterea credinței și a rugăciunii în fața încercărilor și suferințelor vieții.

Activitatea face parte din Agenda Eparhială Catehetică dedicată anului 2024 în Patriarhia Română- ”Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și ”Anul comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți”.

Astfel sfinții învățând pe bolnavi, încă și cuvântul lui Dumnezeu propovăduindu-l, pe mulți elini i-a adus la cunoștința adevăratului Dumnezeu și i-a făcut creștini.

La final, copiii au primit daruri.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar