news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a participat la Concursul Interjudețean de creație ”EMINESCU – SFÂNTUL PREACURAT AL GHERSULUI ROMÂNESC”, ediția a XI-a.



 

Concursul s-a desfășurat la Seminarul Teologic ”Neagoe Vodă Basarab” din municipiul Curtea de Argeș sub îndrumarea domnului profesor Gheorghe Valentin Retevoi-directorul seminarului și a doamnei profesoare de limba și literatura română, Mihaela-Florentina Filipoiu, alături de celelate cadre didactice.

Au participat 48 elevi -participare directă și peste 50 de elevi -participare indirectă care au surprins atât literar, cât si plastic viața, activitatea literară și jurnalistică a poetului și marile teme ale creației eminesciene. Elevii au identificat și subliniat două elemente specifice universului eminescian într-un tablou dat.

 Eminescu este considerat cel mai important poet din literatura română, adesea privit ca o figură iconică a culturii și spiritualității românești. El a lăsat o amprentă profundă în literatura și gândirea românească prin creațiile sale poetice remarcabile, care reflectă adâncimea emoțiilor, frumusețea limbajului și sensibilitatea artistică.

La concurs a participat Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, felicitări participanților și urări de succes în anul școlar.

Eminescu, "Sfântul Preacurat al Ghersului Românesc" este mai mult o expresie poetică sau o metaforă ce subliniază profunzimea și influența impactantă pe care opera și gândirea sa o au asupra culturii românești. Eminescu este considerat un fel de figură simbolică a purității și genialității poetice, dar și a identității naționale românești. Recunoașterea sa se datorează în mare parte valorii și impactului operei sale în literatura și cultura română, marcând adânc și sensibil comunitatea culturală și spirituală a României.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar