news        mail   location

 
 

La Parohia  cu hramul ,,Sfinții Trei Ierarhi’’, din Protopopiatul Topoloveni, alături de  Părintele Protoiereu Stan Stelian şi  Preotul Sîrbu Alin, şi doamnele profesor  de religie Catrina Anca Mirela și prof. Stanciu Emanuela, de la Liceul Tehnologic Topoloveni,  a avut loc premierea elevilor participanți la  Concursul național cu participare internațională: ,,Împreună cu Hristos în lume în mileniul III’’.



 

 

Concursul a avut tema: Rugăciunea, aripă spre cer, fiind cuprins în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare, anul 2023, care a reușit să adune mii de copiii din întreaga lume, ca să-și înalțe rugăciunile curate pentru „ pacea a toata lumea și pentru dragostea dintre oameni.’’

Copiii de la  Liceul Tehnoogic Topoloveni, elevi în  clasa a IV a B, clasa aV-a A,clasa aVI- a B și de la clasele a VII- a A, C  au obținut la această ediție a concursului, patru mențiuni și 25 de premii speciale. Evenimente similare au avut loc în toate bisericile din țară și din diaspora românească a Europei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, Asiei și Australiei.

La finalul Sfintei Liturghii, copii și-au rostit rugăciunile pe care le-au formulat în cadrul concursului online, care s-a desfășurat la sfârșitul lunii ianuarie.

Copiii au fost sensibilizați de propunerea acestei teme, fapt pentru care s-au înscris peste 13.000, din întreaga lume. Cu toții și-au dorit să fie uniți în rugăciunea pentru lume, pentru pace și pentru înmulțirea dragostei dintre oameni, precum un buchet de flori, care să fie oferit lui Dumnezeu, iar de acolo mila și îndurarea Cerului să se reverse peste întregul pământ. Se dorește ca această zi să fie consacrată ca Ziua mondială de rugăciune a copiilor pentru lume.

La evenimentul desfășurat la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”, Inuri din Protoieria Topoloveni au fost prezenți, alături de copii, și părinții acestora, pentru a întări și mai mult rugăciunile lor. Evenimentul  a fost  plin de emoții, iar copiii au venit la premiere în frumoasele lor costume populare. Alături de diplomele mult așteptate, copiii au primit cărți de rugăciune, icoane cu Sfinţii Trei Ierarhi, mir, metanii și  multe dulciuri care au fost dăruite de părintele Protoiereu Stan Stelian şi de Părintele Sîrbu Alin.

La finalul premierii, copiii au avut parte de o surpriză, din partea doamnei profesor Mirela Catrina. Copiii au primit câte  un balon de culoare roșie de care au fost prinse  rugăciunile scrise de copii, iar dupa rostirea rugăciunii,,Tatăl nostru”, baloanele au fost  înălțate  către cer.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar