news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic si Misionar, organizează o colectă în bani, alimente neperisabile, apa imbuteliata, haine, pături, lenjerii, produse de curățenie, produse de igienă, detergenți, lopeți, cizme de cauciuc si materiale de construcții, pentru persoanele care au suferit de pe urma inundatiilor recente, din judetele Galati si Vaslui.

 

In acest sens, la fiecare biserică parohiala, prin intermediul preotului paroh sau coslujitor/i, se vor putea colecta produsele descrise mai sus, precum și fonduri financiare. 

Ulterior, toate ajutoarele materiale si in bani, vor fi centralizate la nivelul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului, iar pe data de 30 septembrie 2024, se va porni către zonele afectate cu darurile Dumneavoastră. Vă mulțumim si Va rugam sa fim cu totii solidari cu cei aflati acum in suferinta!

Mai jos vă prezentăm situația actuală.

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, situațiile cele mai dificile s-au înregistrat în *11 localități* (Pechea, Grivița, Costache Negri, Berești, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa și Vameș) *din județul Galați* și în *5 localități* (Docăneasa, Trestiana, Murgeni, Grivița și Zorleni) *din județul Vaslui*, fiind afectate peste 5.000 de gospodării (parțial sau total) și peste 15.000 persoane.

La nivel național, în perioada 13 - 19 septembrie a.c., *au fost evacuate/salvate* din calea viiturilor, *354 persoane din județele Galați și Vaslui*, după cum urmează:

jud. Galați – 308 persoane 

jud. Vaslui – 46 persoane.

Donatiile in bani se pot transmite in contul social al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului, RO49RNCB0024010930810104, cu mentiunea: pentru sinistratii din Galati si Vaslui.

De asemenea, donatii in bani poti fi transmise si la fiecare parohie din judetul Arges.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar