news        mail   location

 
 

De Ziua Educației, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, prin proiectul „Pagini de cultură și istorie” organizat de Asociația Pedagogilor Români din județul Covasna, condusă de doamna Munten Loredana, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Covasna și cu finanțare de la Consiliul Județean Covasna, un grup de 54 de cadre didactice de la învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal au vizitat Mînăstirea Curtea de Argeș.

 

Părintele ghid Adrian Enache i-a însoțit la toate obiectivele din incinta Ansamblului Mănăstiresc Curtea de Argeș: Catedrala Voievodală, Sala Manole, Muzeul Arhiepiscopal, precum și Noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală, prezentându-le aspecte din istoria multisecurală a locului.

La finalul vizitei, cadrele didactice au transmis mulțumiri Chiriarhului pentru binecuvântare și au mărturisit că experiența de la Curtea de Argeș a fost unică, deosebită, un loc plin de liniște și încărcătură istorică și spirituală, exprimându-și intenția de a reveni cu elevii în Cetatea Basarabilor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar