news        mail   location

 
 

Traficul de persoane este o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului, aducând atingere demnității și integrității ființei umane. Implicațiile profunde ale fenomenului sunt resimțite de la nivel individual, asupra victimelor și persoanelor apropiate acestora, și până la nivelul statelor și relațiilor dintre acestea.



 

Elevii Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș au participat la o lecție de educație juridică susținută de domnul judecător Ion Rebeca de la Curtea de Apel din Pitești.

În cadrul manifestării, au fost abordate ca teme de discuție: traficul de persoane și consumul de droguri.

Domnul judecător Rebeca Ion a arătat că traficul de persoane afectează profund victimele, de multe ori pe durate îndelungate de timp, fiind necesare intervenții multiple, cu grad înalt de complexitate, multidisciplinare și coerente din partea diverșilor actori ai statului, astfel încât aceste efecte să fie înlăturate sau, cel puțin, diminuate. Lupta împotriva traficului de persoane și protecția victimelor acestei infracțiuni reprezintă o prioritate a autorităților române, ca urmare a impactului negativ al acestei infracțiuni în planurile economic, social și al securității. România continuă să fie o țară de origine pentru victimele traficului de persoane, cetățeni români fiind exploatați atât în interiorul țării, cât și în statele europene

În a adoua parte a întâlnirii a vorbit despre dependența de droguri  care este o tulburare cronică a creierului, caracterizată prin căutarea și utilizarea compulsivă a unei substanțe, chiar și în ciuda consecințelor negative asupra sănătății și vieții individului. Dependența de droguri afectează funcționarea normală a creierului, alterând circuitele de recompensă și de motivație. Aceasta poate duce la comportamente compulsive și la pierderea controlului asupra utilizării substanței. Persoanele dependente de droguri pot găsi că este dificil să își mențină relațiile interpersonale, să îndeplinească responsabilitățile zilnice și să se angajeze în activități plăcute care nu implică droguri.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar