news        mail   location

 
 

Sunetele vibrante ale lemnului cheamă la rugăciune şi iertare: cu prima bătaie de toacă din ajunul duminicilor şi al praznicelor împărăteşti, credincioşii opresc lucrul şi încep a se primeni trupeşte şi sufleteşte pentru întâlnirea cu Hristos, de a doua zi, din cadrul Sfintei Liturghii.



 

Privită ca un instrument muzical rudimentar, toaca desăvârşeşte menirea clopotului, formând împreună o „coloană a infinitului” care uneşte cerul şi pământul la ceasul rugăciunii.

Sectorul Cultural și Comunicații Media din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a organizat o nouă ediție a Concursului de Toacă la parohia Sfântul Apostol Toma din municipiul Pitești. Preoții slujitori Olteanu George și Duță Daniel au dat startul acestei noi ediții la care s-au înscris numeroși participanți. În finalul întâlnirii au fost oferite daruri concurenților și a fost organizată o agapă pentru cei prezenți.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar