news        mail   location

 
 

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, Casa de Cultura „Adriana Trandafir” din Bascov a organizat in data de 2 aprilie un spectacol cu tema „E vremea pricesnelor”.


 


 

Spectacolul a fost deschis cu o cuvantare a părintelui Razvan Tudor, parohul bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Bascov. Acesta a prezentat auditoriului istoria cantarilor bisericesti numite „pricesne”, semnificatia si mesajul lor. 

Dupa momentul de prezentare, părintele Razvan Tudor a invitat pe scena artisti din judetele Arges si Teleorman: 

-Prestigiosul cor de camera mixt „ORFEU” al Centrului de Cultura si Arte „George Toparceanu” din Curtea de Arges, dirijat de Pr. Prof. Ghe. Neacsu;

-Prof. Mihaela Chiritescu si clasa de canto popular a Scolii Populare de Arte si Meserii din Pitesti; 

-Madalina Lupu, olimpica nationala la nai, cu peste 100 de premii la festivaluri si concursuri;

-Solistele „Doina Bascovului”: Daniela Barbuceanu, Stefania Baciu, Ana Maria Cirstina, Ana Maria Trandafir; 

-Silvana Riciu, cunoscuta artista din Teleorman, realizator TV de emisiuni folclorice.  

In sala arhiplina a Casei de Cultura din Bascov, pricesnele si cantarile de rugaciune aduse de invitati au picurat lacrimi pe obrajii spectatorilor si au primit ropote de aplauze. 

Sectiunea de pricesne a fost urmata de cateva momente de cantec popular, sustinute de artisti consacrati din Arges si Teleorman. De asemenea, neobositii tineri dansatori ai ansamblului „Doina Bascovului” au incantat publicul cu energia si bucuria dansului popular romanesc.  

La eveniment au luat parte si reprezentantii autoritatilor locale si ai institutiilor de invatamant din Bascov.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar