news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în cursul lunii decembrie, Nicolae al României a efectuat primul său pelerinaj în Sfântul Munte Athos. S-a dorit să fie vizitate, în primul rând, schiturile și ctitoriile românești din Sfântul Munte Athos.



 

Nicolae al României a vizitat și Chilia Buna Vestire, unde a fost primit cu dragoste de Ieromonahul Ștefan Nuțescu, Starețul Chiliei, și ceilalți Părinți din obște.

Nicolae al României s-a rugat împreună cu Părinții Schitului Lacu la privegherea pentru praznicul Sfântului Apostol Andrei (după calendarul vechi), care a avut loc la Kiriakonul Schitului și a dăruit așezămintelor românești cărți despre viața Regelui Mihai.

De asemenea, schiturile românești din Sfântul Munte Athos au primit câte un set de cărți scrise de Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar