news        mail   location

 
 

În Duminica dinaintea Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, Părintele Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfânta Liturghie, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi, în Paraclisul cu hramurile Sfântul Grigorie Taumaturgul, Sfânta Teodora de la Sihla și Sfântul Pafnutie – Pârvu Zugravul din satul Oești-Pământeni, comuna Corbeni, județul Argeș.



 

Părintele Arhiepiscop Calinic a subliniat în cuvântul de învățătură despre faptul că  se apropie slăvitul praznic al Bobotezei, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu bucurie, cu vrednicie şi recunoştinţă, fiindcă, intrând în repejunile Iordanului, Mântuitorul nostru ia asupra Sa păcatele noastre ca să ne scape de ele. El i-a pregătit pe oameni pentru venirea Izbăvitorului, botezând şi „propovăduind botezul pocăinţei spre iertarea păcatelor”. Esenţa predicii sale este: „Pocăiţi-vă, că s-a apropiat Împărăţia cerurilor!” (Mt. 3, 2; cf. Mc. 1, 15), fiindcă numai pocăinţa pregăteşte calea, ca Hristos şi Împărăţia Lui să vină la noi cu putere.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar