news        mail   location

 
 

Dacă avem obraz, cât de cât subțire, din respect pentru om, atunci când dă sfaturi, este bine să ascultăm și să nu contrazicem sau, mai grav, să comentăm în mod răutăcios.

 

Să ascultăm cu condescendență, sfaturile care vin spre noi. Iată ce scrie medicul neurochirurg la vârsta patriarhală: „Întorcându-ne la colegii noștri medici, îi rog în mod expres pe toți să avem o atitudine corectă și înțelegătoare, atât raportându-ne la pacienți, cât și între noi. Colegii din provincie nu au dotarea și toate facilitățile pentru un diagnostic complet și corect, dar nu pot să fie persiflați  în condițiile pe care le-au avut de-a lungul timpului – au făcut maximum posibil pentru obținerea unui rezultat bun și foarte bun în patologia neurochirurgicală. Personal, consider, că nu „trenul de București” rezolvă patologia neurochirurgicală din România, din contră, colegii din provincie trebuie să fie ajutați, dirijați pentru un diagnostic mai bun și pentru un tratament mult mai corect, și de aceea am pledat pentru desfășurarea Congreselor de Neurochirurgie  în toate centrele universitare din țară, pentru ridicarea calității acestei discipline extrem de complexe. Noțiunea de „Invidia medicorum pessima” se aplică în toate specialitățile medicale și nu duce la nimic bun. Invidia cauzează invidii, iar de aici până la declarații verbale, injurii și reclamații mai este doar un pas, ceea ce duce la denigrarea în totalitate a celor care au depus jurământul lui Hipocrate și au fost convinși că vor face bine sau foarte bine semenilor lor. În fața pacienților, orice cuvânt, expresie, mimică sau remarcă față de activitatea unui coleg din același domeniu sunt extrem de grave și nu rezolvă situațiile medicale, din contră, la accentuează, întrucât bolnavul percepe sentimental și cerebral și, în final, consideră că discuțiile și invidiile dintre doctori nu îi vor rezolva cazul domniei sale...În final, pentru a sintetiza cele de mai sus, menționez excepționala sintagmă realizată de Johann Wolfgang von Goethe: „Worte sind der Secle Bild” – „Cuvintele sunt imaginea sufletului”. Un doctor trebuie să aibă un suflet cât mai curat, mai bun, mai devotat și atunci vorbele sale vor fi pe măsură!”

Cine este invidios este pierdut! Atacă pe Duhul Sfânt, care ne ajută pe toți cu Harul său, așa că nu suntem invidioși pe bieții oameni, ci chiar pe Duhul Sfânt!

Să avem grijă! Să muncim și să nu invidiem!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar