news        mail   location

 
 

Așadar, să încercăm să repetăm, ca și concluzii, cele despre mentenanța creierului, adică grija mare ca să nu neglijăm sănătatea acestuia.

 

Să mergem pe puncte:

1. Hrana sănătoasă: vegetale, carnea slabă, ceaiul verde, cafeaua (în cantități rezonabile, adică potrivite);

2. Aerul – oxigenul curat, creier oxigenat, judecăm mai bine și ne comportăm civilizat, acționăm corect și ne păstrăm tinerețea. În natură, mereu!

3. Apa – pentru a salva creierul trebuie multă apă. Apa curată, alcalină, așa schimbându-se PH-ul în organism.

4. Motilitate, adică mișcarea fizică – aduce echilibru organismului;

5. Socializarea, stimulează cerebral. Dialog constructiv!

6. Informații proaspete – ajută la activarea creierului!

7. Compania animalelor – ne îmbunătățesc starea sănătății!

8. Evitarea elementelor negative, conflictuale, vorbitul mult la telefon, al stresului, al fumatului, al alcoolului, al radiațiilor.

9. Ritm sănătos – trezirea dimineața (ora 05.00), mic dejun ușor și luat în liniște, fără grabă, eliminarea perioadelor de stres.

10. Dans – mișcare ritmică, muzică, armonie, gândire, apropiere, îmbrățișare și, de ce nu, prietenie solidă pentru dezvoltarea creierului și menținerea lui cât mai tânăr!

11. Muzică – ajută procesele cerebrale și ne aduce aminte de lucrurile frumoase din viață.

12. Scrisul cu mâna – duce la dezvoltarea tuturor activităților cerebrale, ceea ce duce în final la un IQ ridicat.

13. Odihna – este benefică pentru refacerea cerebrală, cu cât somnul este mai relaxant, cu atât au loc toate procesele metabolice.

14. Rugăciunea continuă (în stare continuată). Hrana cea mai sănătoasă, pentru sănătatea duhovnicească a creierului este Rugăciunea zilnică, precum respirația: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluește-mă pe mine păcătosul/păcătoasa! I se spune: rugăciunea minții, a creierului!

Rugăciunea inimii! Rugăciunea întregului organism! Rugăciunea este știința Credinței! O Credință puternică, susținută de Rugăciune neîncetată, întărește Nădejdea și Dragostea noastră de Dumnezeu, de natură și de oameni!

Rugăciunea liniștește, luminează și întărește Creierul și Viața!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar