news        mail   location

 
 

Ce mai recomandă Medicina, această știință folositoare în viața omului, în privința sănătății creierului nostru?

 

Iată că și medicul savant Alexandru Ciurea ne îndeamnă: „Important este să ne trezim de dimineață, cât mai devreme, pentru ca toate procesele organismului să pornească treptat, ca o locomotivă. Să ne trezim o dată cu apariția primelor raze de soare, o dată cu cântatul cocoșilor. După aceea se bea apă, iar apoi se începe activitatea treptat. Activitatea trebuie pornită încet (și nu cum săream eu din pat, direct în mijlocul camerei). Se vorbește, continuă savantul medic, dimineața despre micul dejun. Da, sunt complet de acord cu micul dejun, însă acesta nu trebuie să fie foarte încărcat, ci ușor, și trebuie luat în liniște, fără fugă, fără cinci telefoane, fără cafele – din păcate cafeaua și țigara sunt primele elemente, mai întâi micul dejun și după aceea ele (țigara și cafele!)...Micul dejun trebuie să fie luat în liniște, pentru a fi asimilat de organism....nu este bine să mănânci mult, pentru că sângele se duce în stomac și nu în creier. Părerea mea, ne recomandă medicul Alexandru Ciurea, este că trebuie mâncat cu foarte multă atenție, cu lucruri foarte ușoare de dimineața, numaidecât lichide, numaidecât sucuri cât mai naturale. Da! De acord cu o cafeluță normală, fără să fie foarte tare, iar micul dejun trebuie să fie savurat, nu înfulecat, pe românește. Nu sunt de acord cu carnea prăjită...cu acel mic dejun englezesc, care este foate dur pentru populația noastră. Nu dăm randament noaptea, nu la prânz, nu în alte perioade. Degeaba biciuim creierul și-i dăm cafele peste cafele ca să stea toată noaptea, pentru că se va epuiza. Sigur, avem perioade de stres, de solicitare, de cereri din partea șefilor, de sesiune, de acord. Dar astea ar trebui să fie foarte limitate. Ne gândim la un creier curat, deștept, care funcționează, pe care trebuie să-l menținem și care trebuie să funcționeze în condiții cât mai bune, nu în condiții proaste și degradante. Bolile neurodegenerative și bolile cerebrale trebuie prevenite, și nu tratate. Nu trebuie să ajungem la medicamente.”

Nu trebuie să mai insist, dar dumneavoastră cunoașteți „moșnegi” la care, la vârste înaintate, organismul a funcționat și funcționează foarte bine, necunoscând niciun fel de oboseală intelectuală și cu un creier formidabil de performant. La anumite popoare sunt conducători cu vârstă mare, și unele Biserici au fost conduse de „moșnegi tineri”, cum a fost și Patriarhul Teoctist, plecat la Ceruri pe picioare, la vârsta de 92 de ani, în funcție activă, de ne-a uimit pe toți!

Ne dorim să fim sănătoși! Poruncă de la Hipocrat: Să nu ne stresăm!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar