news        mail   location

 
 

În viața mea, cât a fost și mai poate fi, am citit o seamă de cărți de specialitate. Nu am neglijat nici Tainele Medicinei, o istorie fascinantă în decursul timpului istoric.

 

Despre Creier am citit mai puțin. Aducându-mi-se cartea doctorului neurochirurg, Alexandru Vlad Ciurea, am început să o citesc și nu am lăsat-o din fața ochilor, până nu am citit ultimele rânduri de pe filele care încheie faimoasa carte de medicină, scrisă cu inima!

În Cuvântul autorului, despre creierul uman ca mister, Alexandru Vlad Ciurea ne dă o definiție a Creierului: „Întreaga dezvoltare a structurii umane a dus la aprofundarea treptată a tuturor elementelor legate de această superbă bijuterie care este Creierul uman. Creierul este elementul esențial de comunicare inter-umană, de apropiere, de discuție, de trăire, de iubire, de ceartă, de performanță și de credință”.

Ceea ce uimește, este o întrebare pe care și-o pune savantul medic, Alexandru Vlad Ciurea: „Unde începe și unde se termină creierul uman, nu știm. Tot ce știm este că acest creier, care se dezvoltă, într-o cutie de apărare, cutia craniană, a suferit și suferă continue modificări, întrucât, odată cu trecerea la stațiunea bipedă a omului, el a avut cu totul și cu totul altă dezvoltare. Toate datele științifice indică faptul că, cu cât un om este mai deștept, cu atât creierul i-a crescut în volum”.

Citind cartea vom avea bucuria să aflăm despre fiziologia cerebrală și performanțele cerebrale, mistere despre creier, cum să procedăm ca să avem un creier sănătos și performant. Vom înțelege ce înseamnă „boala uitării”, Alzheimer.

Pe mapamond sunt mulți care suferă de „boala uitării” și ca să luăm aminte, sunt țări civilizate ale lumii în care s-a dovedit că „una din trei persoane”, de peste 70 de ani este diagnosticată cu această boală deosebit de incomodă.

În cele ce urmează, în fiecare zi, veți putea citi, câte o tabletă despre cum putem să ne ocrotim Creierul pe care-l avem, ca dar din partea Domnului Dumnezeu.

Așadar, noutăți despre sistemul nervos și creierul uman, o minune palpabilă.

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar