news        mail   location

 
 

Dacă trebuie să avem în grijă citirea unei cărți remarcabile este necesar ca să începem prin luarea în căușul palmelor, o capodoperă literară din domeniul medicinei contemporane: Sănătatea Creierului pe înțelesul tuturor, de Profesor Universitar Doctor în Medicină, Alexandru Vlad Ciurea, academician, apărută la Editura Bookzone, București, 2022.

 

Deci, după cum vedeți, o apariție editorială proaspătă și actuală, deopotrivă.

Răsărit la Vaslui (29 august 1940), acest om „mână a lui Dumnezeu” pentru zeci de mii de pacienți, înfruntă istoria noastră contemporană, amintindu-ne și nouă că totul poate fi posibil prin muncă stăruitoare și abnegație dinamică.

Una din cele mai importante, din cele 33 de lucrări științifice, este Tratatul de Neurochirurgie, în două volume, apărute în anul 2011, la Editura Medicală.

Se susține că lucrările cele mai reușite sunt cele 23.000 de operații, în care, Taina Creierului, a fost cucerită de incredibilul și netemătorul explorator român, Alexandru Vlad Ciurea.

Vă veți mira, desigur, că savantul medic „printre terapiile de menținere în formă a creierului, ne recomandă scrisul și...dansul! Mai mult, ne arată că știința medicală este inepuizabilă asemenea teologiei. Nu în zadar, teologia vede soluția restaurării umane în Întruparea lui Dumnezeu, în prezența lui Dumnezeu. Omul în mijlocul oamenilor, care se autodesființează dacă refuză îndumnezeirea” (prof. Univ. Constantin Necula).

Pot să mărturisesc, după ce am fost pacient la câteva spitale din România și din afara Țării, că am întâlnit o deplină deschidere de dialog pe baze umane, în actul medical. Îmi amintesc zecile de întâlniri încurajatoare, înainte de operația pe inimă, cu Doctorul chirurg Victor Costache, de la Spitalul Polisano din Sibiu!

Cu mare bucurie spun și pentru cei care citesc că, Lumina lui Iisus Hristos schimbă la față, minte și la inimă, cu pricepere dumnezeiască și coboară în inima omului disperat, căldura Duhului Sfânt.

Toți medicii pe care i-am întâlnit, „îngerii în alb”, au fost pentru mine munți de Har, de omenie, de încurajare și de abnegație, rămânând prieteni pentru restul vieții.

O adevărată binecuvântare!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar