news        mail   location

 
 

În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.



 

În cadrul acestora preoții conferențiari au pregătit  diferite referate cu teme legate de titulatura Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, la parohia Lerești a avut loc o întâlnire a slujitorilor Sfintelor Altare, iar preoții din cercul pastoral-misionar nr. 2 al protoieriei Mioveni s-au întâlnit în după-amiaza zilei de ieri în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului  din parohia Micești.  Lucrările au debutat cu săvârșirea rugăciunii, urmată de susținerea referatelor întocmite pe tematica stabilită de Sfântul Sinod.

Chiriarhul Eparhiei a participat și astăzi la întâlnirea preoților din cercul pastoral-misionar nr. 1 al protoeriei Pitești desfășurată în biserica cu hramul  Sfânta Cuvioasa Parascheva din parohia Morărești.

În cadrul acestor întâlniri, Ierarhul Argeșean a dorit să transmită preoților din cele două protopopiate că au obligaţia creştinească  de a înmulţi rugăciunea, pocăinţa şi iubirea milostivă pentru semenii noştri aflaţi în situaţii dificile. Deasemenea, a adresat preoților îndemnul de a păstra permanent în actualitate grija față de vârstnicii din parohii.

În cadrul acestor întâlniri au fost dezbătute diferite aspecte pastoral-administrative din viața parohiilor argeșene arondate celor două cercuri pastoral-misionare, toții preoții fiind îndemnați să facă eforturi în a asigura  cele mai bune condiții pentru buna desfășurare a slujbelor în bisericiile parohiale.

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a fost reprezentată de Părintele Florentin Ungurenuș de la Parohia Bătușari la festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului național catehetic „Hristos - Cuvântul care vindecă”, ediţia a XVI-a, faza națională de la Catedrala Patriarhală din București.
Ca în fiecare an, luna mai este pentru argeșeni luna în care se desfășoară Cercurile Pedagogice ale profesorilor din învățământul liceal și gimnazial. Cu această ocazie, un grup de peste 100 de profesori a dorit să (re)descopere formele de relief, flora și fauna din regiunea Muntenia, mai precis, din zona Curtea de Argeș.
Hristos se poate ascunde in orice om sarman, Hristos e prezent acolo unde ne asteptam mai putin. Trecand indiferenti pe langa mainile intinse care ne cer, s-ar putea sa trecem pe langa mana lui Hristos care ne cere putin pentru a ne darui totul.
Numeroase sunt suferințele pe care le îndură oamenii cât trăiesc. Unii sunt bolnavi, alții se află în mari lipsuri, neavând cu ce se hrăni sau cu ce se îmbrăca.
Educația este un factor modelator de suflete, de inimi. „Omul bun, din vistieria cea bună a inimii sale, scoate cele bune, pe când omul rău, din vistieria cea rea a inimii lui, scoate cele rele. Căci din prisosul inimii grăieşte gura lui” (Luca 6, 45), ne învață Domnul nostru Iisus Hristos. Astfel, omul își creează întâi unele principii de viață, bune sau greșite, și apoi ajunge să le urmeze. Educația se face în familie, continuă în școală și în Biserică, dar și în mediul social în care se află copilul.
Trebuie să-I mulțumim Domnului Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă, folosind cele mai fericire mijloace. Ploaia de savanți geniali și oamenii de cultură și științe, ni s-au dat ca îngeri purtători de lumină prin tenebrele întunecate ale veacurilor.
Dacă istoricul Eusebiu de Cezareea (sec. IV d.H.) nu ne-ar fi lăsat în Istoria Bisericească însemnările sale preţioase, acum am fi mult prea săraci în cunoaşterea adevărurilor din primele veacuri creştine.
Mare bucurie cuprinde inima mea văzând că Domnul Dumnezeu, în frumusețea acestei lumi văzute, a făcut să răsară, ca florile primăvara, geniile, care au schimbat fața lumii!
Trebuie să recunoaștem că filosoful John Locke, în gama filosofilor lumii este analitic și uneori lasă câte o fereastră pentru a se aerisi meandrele gândirii sale. Deși el respinge doctrina ideilor înnăscute, totuși, el nu respinge și conceptul că ființele umane au anumite abilități înnăscute.
Vom continua cu prezentarea conceptelor filosofice a savantului John Locke, născut în anul 1632 la Wrington, la o distanță apreciabilă de orașul Bristol. Începe studiile la Londra, apoi la Oxford, unde are preferință pentru studiile exacte, medicina și filosofia.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar