news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a fost reprezentată de Părintele Florentin Ungurenuș de la Parohia Bătușari la festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului național catehetic „Hristos - Cuvântul care vindecă”, ediţia a XVI-a, faza națională de la Catedrala Patriarhală din București.



 

La festivitatea națională a participat și Dumitru-Iulian Cojocărel- profesor de religie alături de un grup de tineri de la Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”. La portofoliul intitulat: ”Dăruind vei dobândi - darul faptei bune, izvorâtă din iubire şi credinţă” au contribuit și: profesor Mihăilescu Cornelia-Seminarul Teologic Ortodox ”Neagoe Vodă Basarab”, profesor Creangă Mihai Iulian-CNNV, profesor Zafiu Claudia Mihaela-Grădinița Academia Piticilor, profesor Iordache Sita-Liceul de Marină din Constanța, Badanau Cătălin-European Examination Center, profesor Odorada Ani Georgiana-Grădinița Sfântul Nicolae, Chiritescu Vergina-Centrul Rural pentru educatie CREDO-Domnesti, alături de alți parteneri din străinătate.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. În ajunul praznicului Sfinților Împărați Constantin și Elena, conform agendei desfășurării festivității, câștigătorii concursului național au vizitat Catedrala Patriarhală și Palatul Patriarhiei, apoi au mers la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București unde părintele inspector patriarhal Mihai Pavel a rostit un cuvânt de bun-venit și a vorbit despre specificul actualei ediții a concursului național catehetic.

Cu toții au vizionat apoi, cu mult interes, filmul care prezintă proiectele câștigătoare ale acestui concurs, realizat de TRINITAS TV. Părintele prof. dr. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional, a dat citire listei câștigătorilor Concursului „Hristos - Cuvântul care vindecă”, iar cei 32 de copii și însoțitorii lor, reprezentanți ai grupurilor catehetice care au obținut locul întâi la nivelul fiecărei eparhii, au fost felicitați și premiați de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și au primit Diploma omagială 2024 și cărți publicate la Editurile Patriarhiei Române.

Câștigătorii au participat la Sfânta Liturghie a Sfinților Împărați Constantin și Elena, iar la final, pe podium, au participat la fotografia de grup cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Altarul Mare de Vară al Catedralei Patriarhale și apoi s-au închinat la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, şi ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor depuse spre cinstire în Baldachinul Sfinţilor din vecinătatea Catedralei Patriarhale.

După ce evenimentul s-a încheiat, Părintele Florentin Ungurenuș a oferit daruri participanților care au alcătuit delegația din partea eparhiei noastre. Hramul istoric al Catedralei Patriarhale din București, o sărbătoare a tinerilor creștini mărturisitori și talentați a fost un prilej de sporită bucurie pentru cei ajunși în faza finală a Concursului național catehetic „Hristos - Cuvântul care vindecă”, organizat la nivelul Patriarhiei Române de Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale în parteneriat cu Ministerul Educației, Concursul a propus concurenților evidențierea tematicilor cu prilejul anului 2024- ”Anul omagial al pastorației şi îngrijirii bolnavilor” și ”Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi” prin realizarea de proiecte catehetice.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar