news        mail   location

 
 

Se mai aude, din când în când, pe la casele mari, că într-o Republică, aidoma lui Platon, ar cam fi câteva puteri cu identitate legislativă, care nu trebuie să se confunde, ca să nu se scufunde.

 

Am învățat și noi, că puterile: legislative, executive și judecătorești ar fi trei, dar mai este una, sărim noi jurnaliștii (am vrut și eu să fiu oleacă de jurnalist, dar nu mi-a mers la inimă), a patra putere: Presa!

Da! Presa este o Putere care spune și face dreptatea pe piața socială, când unii se mai odihnesc sau dorm în bucuria viselor.

Dar mai presus de toate, spune scriitorul Victor Hugo: „Nu există decât o singură Putere: conștiința în slujba dreptății! Popoarele, în decursul istoriei mondiale, nu au dorit să aibă nicio formă de sclavie și alte umilințe, prin călcarea drepturilor divine (dumnezeiești) ale omului: Nicio altă suveranitate în afară de legile Țării, pentru Popor, și de conștiință pentru individ”.

Pentru a separa apele, lumea învăța că: „a fi bun, este lucru rar, pe când, să fii drept este o datorie”. Deci, nu ne putem lăuda aproape cu nimic. Mă duc să-mi caut dreptatea, auzi câte un personaj de roman. Mai învățăm că „omul care are de partea sa dreptul este de neînvins, având de partea lui realitatea și că Dreptul este deasupra tuturor, Poporul suveran pe sine însuși și fiecare să fie suveran pe soarta sa proprie; acesta este dreptul la care aspiră omenirea bântuită de atâtea nedreptăți și încălcare a Drepturilor Omului!

Am avut și avem, Dreptul de a ne naște! Este suprema nădejde în Cer și pe Pământ!

Învățăm că „Dreptatea trebuie făcută întotdeauna la timp, dar după o vreme, pentru a analiza contextele în care s-au dezvoltat. Oricum, orgoliul (în sensul recunoașterii de sine) este o virtute pentru națiune.”

Suntem zidiți de Domnul Dumnezeu și întrupați, fiecare dintre noi, pentru aceea, să nu fim plini de violență pentru a învinge!

Avem Dreptul Primordial să existăm liberi și harnici!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar