news        mail   location

 
 

Credeam, mai pe vremuri, că a spune o glumă, este un mare risc! Nu știi cum iese! Poți auzi: unde dă și unde crapă, proverbul românesc, îndestulător de înțelept!

 

Cu râsurile, unii de alții, este o poveste și mai anapodă. Dacă tot hăhăiești ca....în târg, ajungi să te scârbești de tine însuți. A râde este o bucurie! Dar a râde de tine însuți este o „virtute”! A te rânji, grimasă, chemându-se în franceză, este o stare de care să ne ferim, că este dizgrațios, ca atunci când te scobești în nas și începi să-ți molfăi mucii...Stearpă stare și dizgrațioasă. Iertați! Scăpare de condei. Era pe la ora 3 noaptea!

A o da pe veselie, este o treabă bună, numai că, de dai peste nătărău, te-ai ars! Oricum o dai, de „bai” dai, vorba ardeleanului, amaru-i ei de treabă! Dar să începem cu veselia: „Eforturile oamenilor ca să-și facă rost de veselie, sunt uneori demne de atenția filosofului” Adică, veselia poate fi o stare filosofică? Mare lucru!

Cât de mare și folositoare-i veselia? Ce spune scriitorul Victor Hugo: „Veselia îmblânzește totul în imensa natură. Chiar și o ruină are nevoie să aibă în jurul tristeții sale tinerețe și veselie”! Cred că acest franțuz mucalit a râs tot timpul vieții sale. Iată mângâierile sale: „Hohotul de râs pornește din duioșie și că, râsul e ca soarele, alungă iarna de pe chipul oamenilor!” Râs-nerâs, se zice că e o putere, că de la râs se dă în albia surâsului. Dar zâmbetul?

Apoi, să ne întrebăm: Dar râsul înseamnă, oare, totdeauna veselie? Râsul se naște din neașteptat și ascunde, deseori, stări de mare tristețe, iar când râzi mereu și zgomotos, ești ca o ființă fără cap.

Să încheiem economic: Guvernul să dea o ordonanță de urgență ca să se pună taxă pe analfabetismul din România.

Poate că așa se salvează bugetul și devenim educați! Haideți să ne veselim!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar