news        mail   location

 
 

În cultura și spiritualitatea lumii, există un Imn al Dragostei, care, de 2.000 de ani, este citit mereu în strana bisericii de către cântăreț, din cartea numită Apostol.

 

Despre acest imn celebru, s-au pronunțat de atunci, teologi, filosofi, pedagogi, medici, psihologi și câte alte ființe cugetătoare. Acest Imn al Dragostei l-a scris Duhul Sfânt prin mânuța Apostolului Pavel, și se află în Noul Testament, la I Corinteni, capitolul 13, în întregime, marele Pavel făcând chemarea la iubirea cea veșnică a Domnului Dumnezeu și al aproapelui nostru, înfometat și el după sfințenie.

Oameni celebri au scris despre cum se înfiripă dragostea între oameni: „Sunt clipe de nedefinit, acelea în care două suflete își vorbesc într-o limbă ce nu poate fi înțeleasă decât de ele, când tace tot ce-i omenesc, iar ele se unesc tainic pentru viața acestei lumi!”, cum ne arată în Cugetările sale, Victor Hugo.

Oricine dintre noi, se întreabă, mai mult sau mai puțin, cine poate spune ce se petrece într-o inimă nobilă când se simte înțeleasă de o altă inimă nobilă? Înainte de a arăta câteva versete din Imnul Iubirii, de Sfântul Apostol Pavel, voi consemna, din Biblia Vechiului Testament, cel mai important și sublim verset din lume, aflat la prorocul Ieremia, capitolul 31, versetul 3: „Atunci mi s-a arătat Domnul din depărtare și mi-a zis: Cu iubire veșnică te-am iubit și de aceea Mi-am întins spre tine bunăvoința!” Nădăjduitoare forță de a fi!

Iată ce spune și Sfântul Apostol Pavel: „Dragostea îndelung rabdă, dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu caută ale sale. Nu se aprinde de mânie, nu gândește răul, nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată...Și acum rămân aceste trei: Credința, Nădejdea și Dragostea. Iar mai mare dintre acestea este Dragostea!”

De ce trebuie să ne iubim? Iată cum ne îndeamnă Iisus: „Iubiților, să ne iubim unul pe altul, pentru că dragostea este de la Dumnezeu, și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu!” (I Ioan 4, 7).

Iubirea este un imperativ dumnezeiesc!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar