news        mail   location

 
 

După cum am mai amintit, educația medicală este vitală pentru orice om care se consideră ieșit în lume, că, de nu vrei, poți sta și izolat, dacă ai o fire mai meditativă.

 

Nimeni nu poate pretinde, nimănui, ca să studieze medicina în mod obligatoriu, dar o cultură generală și cât mai bogată, se poate cere oricui se dorește mare cunoscător.

Este recomandată starea în aer liber și împlinirea unui program orânduit sau chiar organizarea unor activități bine chibzuite. În acest sens am putea să ne oprim la foloasele excursiilor în perioada întregului an. Scopul este major. Mai întâi scoatem pe copii și nu numai pe ei, din atmosfera tehnică, adică mediul de calculator, de telefon sau de tabletă și mergerea în aer liber, creând suportul de sănătate, cu meșteșug și artă pedagogică, trezindu-ne în natură, aproape pe neașteptate.

Ce urmează din astfel de activități? Progresul în domeniul cunoașterii, educația pe multiple paliere, gândirea dezinvoltă, rapidă și precisă, performanța care începe să se vadă, chiar dacă se întâmplă mai rar, sau, uneori, mai târziu. Creștem greu în educație, în Codul bunelor maniere. Este o muncă permanentă de formare și nu de deformare, cum mai glumeau, anumiți pezevenghi.

Savantul neurochirurg, Aexandru Ciurea, ne spune: „Avem foarte mulți copii despre care nu se știe, genii în domeniul fizicii, al medicinei, al tehnologiei. La Liceul Andrei Șaguna din Brașov, se face anual o triere și se trimit echipe de elevi supradotați în domeniul tehnicii, aeronauticii, la NASA. Deci este o performanță intelectuală care nu se poate face dacă stai numai la calculator. Trebuie să ai o viziune largă, de ansamblu.”

Raportat la dimensiunea țărilor și a populației de pe mapamond, putem spune că românii sunt pe primul loc în domeniul unei inteligențe lucrative. Cu câteva zile în urmă, la Radio, am auzit că anumiți tineri, până în 20 de ani, au pus la punct funcționarea unei rachete cu dispozitive speciale, adică, o trimiți la lucru, și se poate apoi, să o readuci acasă, cum se trimit navele cosmice și după misiunea încredințată se întorc la locul dinainte stabilit, cu o exactitate uimitoare.

E proaspătă și genială această Românie de pe harta lumii. Ia să ne mai și prețuim un pic, că doar suntem creați de Domnul Dumnezeu și ne-a investit pe cinste. Să nu uităm!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar